Как да консумираме грейпфрута, за да отслабнем

greipfrut-dieta

Грейпфрутът е най- използваният цитрус за отслабването. Състои се от 90% вода, не съдържа мазнини и ни осигурява големи количества витамин С, калций, магнезий, калий и определени ензими, които помагат за естественото топене на мазнините. Идеален е за намаляване нивата на холестерола, съдържа водноразтворима фибра. Подобрява метаболизма и затова е много полезен за отслабването.

В съчетание с добри хранителни навици, грейпфрутът може да помогне за понижаване на инсулина, което означава добър контрол върху кръвната захар и метаболизма на мазнините. Грейпфрутът съдържа растителни вещества, които намаляват нивата на инсулина, като подпомагат отслабването.

Мощното действие на грейпфрута за отслабването се дължи на високите нива на калий и ензими, много полезни за елиминирането на мазнините.

greipfrut-otslabvane

Грейпфрутът е важен източник на фибри, елиминира излишъците от холестерола чрез храната, намалява риска от сърдечно- съдово заболяване.

Увеличава действието на антиоксидантите в кръвта и така подобрява състоянието на кожата, предпазва артериите, увеличава действието на пектина, подсилва имунната система, помага при анемия и има антикарцерогенно действие.

Грейпфрутът подобрява храносмилането, действието на отделителната система и пречиства черния дроб. Осигурява ни големи количества фибри, които действат засищащо. Един грейпфрут съдържа 53 калории и 2 грама фибри.

Как да консумираме грейпфрута, за да отслабнем

Яжте го в натурално състояние. Яжте го на гладно и отделно от другите хранения.

Можете да го правите и на сок. Приготвяте го в блендера, можете да добавите и лъжичка мед. Пийте сока 20 минути след хранене.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване