5 съвета, с които гарантирано се отслабва! Виж Тук:

otslabvane-14

Отслабването е проблем, който притеснява много хора. Много често дори се налага не по естетически причини, а по здравословни. За да го постигнем трябва да комбинираме и хранене, и физическа активност, както и да преборим някои от вредните си навици.

Има обаче някои хитрини, които можем да приложим, за да улесним процеса на отслабване. Не са никак трудни, само изискват да променим някои неща в ежедневието си:

1. Пиене на много вода. Истината е, че повечето от нас забравят да пият вода. А правилната хидратация е изключително важна за тялото – подобрява храносмилането, елиминира токсините и пречиства тялото. Трябва да пием между 1,5 и 2 литра вода дневно. Важно е да пием, дори когато не усещаме жажда. Добре е преди хранене задължително да изпиваме по 1-2 чаши, за да утолим апетита преди да пристъпим към храната.

2. Бавно хранене. Това е изключително важно за отслабването. Трябва да отделяме време на всеки залък и добре да го сдъвкваме. Тялото има нужда от определено време, за да се усети, че е сито. Ако се храним прекалено бързо, ще приемем много повече храна, отколкото реално имаме нужда.

3. Не трябва да пропускаме хранене. Ако го правим, когато дойде време за следващото, ще сме много гладни. Освен това, по този начин забавяме метаболизма. Трябва задължително да спазваме трите основни хранения за деня – закуска, обяд и вечеря. А можем да включим и една или две междинни, малки закуски – преди обед и следобед.

4. Да избягваме сладките изделия и рафинираните храни. От тези храни получаваме големи количества излишни въглехидрати, които трудно можем да изразходим. Освен това, те съдържат и много вредни за здравето добавки – оцветители, овкусители и консерванти.

5. Да намалим солта. Не трябва да надвишаваме дневната препоръчителна доза, която е 3 грама (доскоро беше 5 грама, но СЗО я намали още). Когато една храна е естествено солена, не трябва да й добавяме допълнително. Много от продуктите, които консумираме, съдържат също сол, без дори да си даваме сметка. Затова, трябва да внимаваме много с добавянето на сол.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване