Как да подобрим метаболизма си с няколко стъпки

dieta-4

Метаболизмът се определя до голяма степен от наследствеността. Но има много начини, чрез които да превъзмогнем и неутрализираме тази зависимост. Нека разгледаме кои са:

1. Подходяща сутрешна закуска
Ако рано сутрин хапнем нещо, богато на полезни вещества, организмът ни веднага започна да функционира по правилния начин. Доказано е, че хората, които закусват здравословно сутрин, отслабват по- лесно и с повече килограми. По този начин увеличаваме енергията в тялото, предпазваме го от трупане на мазнини и отслабваме по естествен начин. Важно е обаче да сме имали и лека вечеря, за да не се будим с вълчи апетит.

2. Зелен чай за отслабване
Той е мощен антиоксидант, който ускорява метаболизма и така помага на отслабването. Причината е, че засилва процеса на термогенеза.

3. Използване на храни, които съдържат омега- 3 мазнини
Рибата е сред основните източници на омега- 3. Те подобряват метаболизма, контролират нивата на кръвната захар. Освен това, храните, които съдържат омега – 3, помагат за производството на хормона лептин, който помага на отслабването.

otslabvane-hansh

4. Упражнения с различна интензивност
Те много по- ефикасно стимулират метаболизма, отколкото еднообразната тренировка. Чрез редуване на различно темпо, караме тялото да изразходва повече енергия.

5. Почивка след тренировката
Важно е да си починем добре след изтощителна тренировка, дори да не е била много натоварваща. Тялото има нужда да се отпусне и да се върне към нормалната си дейност. Калориите, които изразходваме по време на тренировка, трябва да се повече от консумираните. По този начин метаболизмът се ускорява и се отслабва по нормален начин.

6. Повече протеини в диетата
Протеините ни поддържат сити за повече време. Консумацията им стимулира метаболизма. Освен това, помагат за възстановяването на мускулите след тренировка.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване