Кои храни и напитки да включим в диетата за отслабване на корема

otslabvane-taliia

Тлъстините по корема последни изчезват, независимо колко строга диета спазваме и колко старателно тренираме.

Преди да разгледаме кои храни задължително трябва да включим в режима си за топене на мазнините по корема, нека разгледаме някои от най- важните съвети, които трябва да спазваме, за да се увенчаем с успех.

Какво можем да правим и какво трябва да избягваме
На първо място, за да започнем да топим мазнините по корема, трябва да избягваме консумацията на захар и захарни изделия. Трябва да ограничаваме възможно най- много и приема на наситени мазнини, като ги заместим с източници на полезни мазнини, като ядки, олио от ленено семе, риба или зехтин.

Много ценна препоръка за ефективното отслабване на корема е да ядем по 4 бадема 4 пъти дневно. Той утолява апетита и съдържа много полезни вещества.

Добре е да консумираме редовно протеини. Освен че ни зареждат с енергия, помагат за ефективното разграждане на мазнините.

Разбира се, няма как да постигнем успех, без да наблегнем на плодовете и зеленчуците. Те са богати на витамини и минерали, а също и на фибри. Съдържат малко калории.

dieta-beverly-hills-2

Храни, които ефективно топят тлъстините по корема

Ябълки: освен че са богати на витамин С и фибри, съдържат мощни антиоксиданти. Най- ценното вещество в ябълките е пектинът, които помага за регулирането на холестерола в кръвта. Препоръчва се да ядем по 3 ябълки дневно, за да постигнем желания ефект. Друга ценна комбинация е приготвянето на салата от ябълки и червено цвекло или на сок.
Диня: супер нискокалоричен плод, съдържа много вода и намалява натрупаните мазнини в артериите. Освен това освежава, утолява глада и ни поддържа хидратирани.
Домати: намалява натрупването на липиди в кръвта. Съдържа много фибри.
Целина: богата е на витамин С. Има силно диуретично действие. Тялото изразходва повече калории за обработката му, отколкото получава от него. Може да се комбинира по най- различни начини със зеленчуците.
Авокадо: ако го консумираме умерено, помага много за топенето на мазнините. Има силно засищащо действие. Съдържа фибри и олеинова киселина. Можем да добавяме по 1-2 резенчета към салатата си или към сок.
Череши: изключително полезни за здравето ни. Подобряват храносмилането, полезни са за сърцето и бъбреците, намаляват холестерола в кръвта, както и пикочната киселина. Идеално средство са за топенето на мазнините по корема. Балансират метаболизма ни, като понижават апетита.
Банани: съдържат много калий, магнезий, калций и витамини. За да преценим как и кога да го консумираме, трябва да знаем, че един банан съдържа около 100 калории. Утолява апетита за дълго време, действа успокояващо на нервната система. Можем да го включваме преди обед или като следобедна закуска.
Морски дарове: съдържат полезни минерали и мазнини, които са ефективни за топенето на мазнините.

А кои напитки помагат да топенето на мазнините?
На първо място, трябва да пием по 2 литра вода дневно.

Една полезна рецепта за напитка, която топи мазнините, е да изцедим лимонов сок в чаша с вода. Пие се сутрин на гладно и топи мазнините.

Можем да пием спокойно кафе, но не повече от 3 пъти дневно и то без захар.

Зеленият чай също е много добър вариант за топене на мазнините по корема.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване