Ето няколко храни, които ще ни спасят от глада по време на диетата:

Когато сме на диета, апетитът е по- изострен. За да не попречи да отслабнем, трябва да знаем как да го контролираме. Има определени храни, които могат да ни бъдат много полезни в това отношение. Ето някои от тях:

1. Кисело мляко
Ако чувстваме силен глад, е достатъчно да хапнем няколко лъжици кисело мляко. То съдържа много протеини, които понижават апетита. Киселото мляко трябва да е само с по- ниска масленост – под 3%.
2. Кашкавал
Едно- две малки парченца кашкавал са достатъчни, за да успокоят глада. Добре е да бъде с ниска масленост. Като всички млечни продукти, съдържа протеини, които ни засищат за дълго време.
3. Кафе
Трябва само да е чисто – без захар и без сметана. Кафето ускорява метаболизма и ни помага да топим по- бързо мазнините. Намалява апетита значително.
4. Авокадо
Съдържа много полезни вещества, като най- значимите са омега- 3 мазнините. Те имат свойството да засищат по- бързо дори от протеините. Мазнините са много важни и не бива да се лишаваме от тях, тъй като са ценни за нервите и сърцето. Помагат и за усвояването на различни витамини. Авокадото може да се добавя към салатата, сандвича. Не трябва да се прекалява с количеството.
5. Зехтин
Идеална подправка за салатата. Зехтинът е богат на полезни вещества, сред които основните също са омега- 3 мазнините.
6. Зеленчуков бульон
Това е едно от най- добрите средства за утоляване на апетита. Съчетанието от вода и зеленчуци е идеално за запълване на стомаха. А пък и в студеното време ще ни сгрява.
7. Плодов сок
Не е едно и също да изядем една ябълка следобед и да изпием чаша сок, приготвена от различни плодове. Можем да приготвяме различни комбинации. Само не бива да добавяме захар.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване