Свойства на куркумата за отслабване

kurkuma-depilatsiya

Куркумата е корен, който се използва много като подправка. Също така обаче, е много полезен и за отслабването. Нека разгледаме по- подробно свойствата му.

Сигурно сте използвали куркумата в кухнята, за да приготвите ориз или къри. Обикновено се продава на прах. Предназначението й е да овкусява и ароматизира храната. Освен това я оцветява. Но куркумата има много повече свойства от тези.

Този корен се използва много в аюрведа медицината. Но е много полезен за отслабването.

Едва ли с консумацията на малко куркума всеки ден ще си разрешите напълно проблема с килограмите. Но може да ви осигури и много други свойства.

kurkuma-1

Ето кои свойства на куркумата са полезни за отслабването:

Голям антиоксидантен потенциал. Счита се, че съдържанието на полифеноли, е наистина значително, дори повече от витамините А и Е. Това е полезно не само срещу остаряването, но и за да поддържа тялото чисто от токсини.

Помага на храносмилането. Куркуминът, който е активната съставка на куркумата, е много полезен за отслабването. Помага също за изчистването на червата от газовете, намалява подуването на храносмилателния тракт, също и на метаболизма на черния дроб. В аюрведа медицината винаги се използва при такъв тип проблеми.

Топене на мазнини. Доказано е, че куркумата има потенциал при топенето на мазнини. Изследвания с гризачи показват, че куркуминът има такова въздействие.

Как да консумираме куркумата: 1 лъжичка на ден ви е достатъчна. Можете да я използвате за овкусяване на храната ви или да я сипете в чаша с горещ чай.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване