Наистина ли закуската ни помага да отслабнем?

zakuska-za-dieta

Теорията, че ако не закусваме, няма да отслабнем, се оказва не съвсем стабилна. Обичайното обяснение е, че ако пропуснем първото хранене за деня, после през целия ден сме много гладни и приемаме повече калории.

В Западните държави 10% – 20% от населението пропуска закуската. Учените стигат до извода, че трябва да се закуска, ако искаме да отслабнем, при това обилно. Наскоро обаче експертите не са много убедени в досегашната теза.

Не е доказано дали се приемат повече калории, ако не сме закусили. Няма консенсус дали се стига до напълняване или не, тъй като темата не е толкова лесна за изследване.

zakuska-otslabvane

Някои учени обаче се питат дали досегашната информация не може да се интерпретира по обратния начин: може би хората с повече наднормено тегло пропускат по- често закуската, за да отслабнат, а не че пропускането й води до напълняване. За да се изследват и двете тези, трябва да мине доста време.

Според повечето експерти, е по- добре да се доверим на собственото си усещане и да не се борим срещу биологичния си часовник.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване