6 начина да отслабнем, без да броим калориите

otslabvane-motivatsiya-1

Отслабването, както знаем, не се базира само на изгорените калории. Броенето на калории всъщност може да се окаже сериозна спънка за отслабването. Не само е изтощително по цял ден да броим калории, но и може сериозно да усложни ежедневието ни. Например, какво да правим, когато отидем на ресторант или излезем с приятели?

Най- ефективният начин да отслабнем, като избегнем йо- йо ефектът, е да променим някои навици от ежедневието си, вместо да се концентрираме само върху калориите. Нека разгледаме шест начина да отслабнем, без да се налага да броим калории. Спазването на тези съвети ще ни помогне да отслабнем ефективно в дългосрочен план:

1. Спете повече. Сънят наистина помага за отслабването. Това е идеален начин да контролираме апетита си, тъй като липсата на сън обърква мозъка и ни подтиква да се подадем на изкушенията.

2. Хранене с цялото семейство. Храненето с компания е най- сигурният начин, че няма да преядем. Хората, които разговарят по време на обяд или вечеря контролират по- добре теглото си, отколкото тези, които гледат телевизия.

otslabvane-motivatsiia

3. Пийте повече вода. Не съдържа калории, така че можем да пием, колкото си искаме. Водата ни поддържа хидратирани, така че няма да чувстваме глад от дехидратация.

4. Бъдете активни. Липсата на физическа активност води до напълняване. Добре е да тренираме на чист въздух.

5. Изберете цветна посуда. Нещо толкова елементарно може да ни помогне да отслабнем. Обяснението е, че мозъкът свързва червения цвят със забрана.

6. Отдалечете се от изкушенията. Един от методите да не приемаме калорична храна е като стоим далече от нея. Това означава да не държим у дома такава храна. Вместо това, купете здравословна храна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване