Опасностите във веган диетата на Бионсе

bionse-vegan-dieta

Бионсе успя да свали цели 30 кг след раждането на дъщеря си Блу Айви с помощта на веган диетата. Диетата била избрана от личния й треньор от книгата за отслабване „Революция за 22 дни“.

Както се досещате, основата на веган диетата са плодовете и зеленчуците. Пред последните 3 години Бионсе и съпругът й Джей Зи отделят по един месец, за да се хранят спорет този режим.

Дали обаче веган диетата наистина е безопасна?

Тя е по- строг вариант на вегетарианската диета. Много експерти по хранене не препоръчват спазването й за дълги периоди от време, тъй като причинява дефицити на витамини и минерали, които си набавяме от храните от животински произход.

bionse-razvod

Сред ползите от веган диетата са приема на антиоксиданти, подобряване нивата на холестерол, контролиране на кръвното налягане. Веган диетата подобрява сърдечно- съдовата система и намалява риска от рак на дебелото черво.

Противопоказания

Веган диетата обаче крие и много рискове. Затова задължително се консултирайте със специалист по хранене, ако искате да отслабвате чрез нея. Ако не внимаваме, има голям риск да развием анемия (поради дефицит на желязо и витамин В12), преумора и слабост. Витамин В12 се набавя основно от храните от животински произход, а желязото, което се съдържа в растенията, се усвоява доста по- трудно. Ако не приемаме нито яйца, нито мляко, трябва да взимаме допълнително омега- 3. Същото важи и за калция и за витамин Д.

Бионсе. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в VIP Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване