Протеини и контрол на теглото

proteini-dieta

Нови изследвания показват, че ако приемаме повече протеини, по- лесно ще отслабнем. Два са механизмите, на които да обърнем внимание: протеините засищат повече или ни карат да изразходваме повече енергия. А може би ефектът и двете.

Първото изследване е проведено във Франция. Според учените, храненето с повече протеини вода до намален прием на калории. Това се отнася както за хората, така и за животите.

Това се дължи на по- голямото производство на глюкоза, когато се приемат протеини. Количеството глюкоза в кръвта действа като индикатор за стимулиране или потискане на апетита. Френските учени доказват, че диетата, богата на протеини, води до намаляване на глюкозата и намалява апетита.

proteini-dietite

От друга страна, учени от Университета на Харвард, стигат до извода, че диетата с повече протеини повишава калорийния разход в организма. Това става основно чрез увеличаване на термогенезата и метаболизма при хората, които следват високопротеинова диета.

Ако искаме да следваме диета за отслабване, менюто ни трябва да съдържа достатъчно протеини, както и да намалим мазнините и въглехидратите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване