Стройни и красиви с 90 дневна диета

90 дневна диета

90 дневна диета за отслабване

Изключително популярната „90 дневна диета за разделно хранене” е написана в Словакия от Мойца Поляншек и Бреда Хорбат. Издадена за първи път през 2004 година, книгата с тази диета мълниеносно набира популярност в бившия комунистически блок и след като е преведена на десет езика, до момента от нея са продадени близо 400 000 копия.

Двете създателки на 90 дневна диета за разделно хранене твърдят, че книгата е изцяло тяхна и имат защитени авторски права по целия свят. Въпреки че нямат медицинско образование, успехът на тяхното откритие е невероятен и печели хиляди сподвижници.

Същност на 90 дневната диета

Основата на тази уникална диета е изградена върху популярната теория на д-р Хей за разделно хранене. На практика това значи, че всеки ден трябва да се приемат само един тип храни, защото така организмът може да се справя по – лесно с натоварването при храносмилане и съответно да работи по – добре.

Хранителният режим стартира с протеинов ден, през който трябва да се приемат само меса, риба, сирена и мляко, яйца. Вторият ден е посветен на нишестето и се ядат боб, грах, царевица, ориз, леща и картофи. На трето място идва денят на въглехидратите, при който може да се приемат зърнени храни, сладкиши, дори сладолед и шоколад. Четвъртият ден е разтоварващ и отреден за плодовете – пресни, сушени, позволени са и ядки. Също така, през всичките четири дни е позволено да се яде прясна салата. Има и две други задължителни условия – закуската винаги е съставена само от плодове, а количеството на вечерята е равно на половината от обедното меню.

Всеки 29-и ден от 90 дневната диета пък е отреден за разтоварване. Задължително това става след последния плодов ден и преди следващия протеинов. Приемат се само преварена вода и билков чай без каквито и да било подсладители.

Ефектът от 90 дневна диета за разделно хранене

Специалистите обясняват, че този деветдесетдневен цикъл позволява на организма да пренастрои процесите на обмяна на веществата в тялото и в крайна сметка това води до дълготрайно отслабване. В основата на тази диета са заложени отдавна познатите принципи на разделното хранене, което според сподвижниците си позволява на стомаха да върши по – бързо и качествено своята работа.

Въпреки че специалистите са предубедени към силата на разделното хранене, истината е, че редуването на дни с прием само на една група храни наистина води до отслабване. Задължително обаче трябва да се вземе предвид, че отделянето на продуктите поддържа тялото в състояние на стрес и понякога това може да доведе до неочаквани последици.

Специалните изисквания на Хроват и Поляншек

Авторките на 90 дневната диета имат и две специални изисквания към всички свои последователи, за да обещаят реални резултати от своето творение. Първото е да се засили многократно двигателната активност, а второто е да се намали дневният порцион и количеството на приеманите калории. Във всеки един ден от този хранителен режим количествата на порциите са точно определени, не трябва да бъдат надвишавани или занижавани. На практика, отслабването фактически се дължи не толкова на специалните качества на диетата, а на занижените количества приемана храна и завишеният разход на енергия чрез тренировки.

От друга гледна точа, Хроват и Поляншек постъпват доста хитро, като позволяват яденето на шоколад и други сладости. Въпреки че сладкото на практика ще забави изчистването на ненужната маса, позволението има психологически ефект и позволява да се избегне евентуален психически срив у пациента.

В крайна сметка дори и най – отявлените противници на 90 дневната диета за разделно хранене приемат, че тя е по – скоро полезна, отколкото вредна. Това се дължи на основните правила в нея, които призовават за въздържание в храненето, ограничаване приема на мазнини и захари, както и повишаване на двигателната активност. А не съществуват две мнения, че тези неща са полезни за здравето на всеки човек и трябва да се спазват.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в 90 Дневна Диета

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване