Мускулна преумора – как да се справим с нея

Вманиачаването по тренировките може да е много опасно за здравето, защото рискуваме да страдаме от мускулна преумора.

Мускулната преумора се появява в мускулните влакна след изтощителна тренировка. Така мускулът не може да прави всичко, от което има нужда, защото метаболитната му способност не може да отговори на изискванията му.

Избягвайте да претоварвате мускулите и интензивността

Мускулното изтощение може да засегне хора, които правят резки и постоянни движения. Всеки човек има ниво на натоварване на мускулите. Ако претоварим този периметър, и не дадем на мускула необходимата почивка, започва да се уврежда и първо предизвиква мускулно изтощение, а ако не се справите с него, може да се стигне и до скъсване.

Особено внимание с краката

Повечето случаи на мускулна преумора засяга краката. Най- характерният симптом е болката, която може да се появи по време на тренировка и може да продължи повече от два дни. Постоянните крампи също могат да са предупреждение. Най- засегнати са спортистите, които тренират по много часове и за кратък период изискват повече, отколкото е възможно.

Мускулната преумора засяга и хората, които дълго време не са тренирали: когато започнат пак с упражненията, мускулите поемат повече тегло, отколкото могат или отколкото са свикнали. Това се случва, когато хората изискват да видят резултати в най- кратко време.

Как да променим ситуацията

Трябва да намалим темпото на тренировките, за да не нараняваме мускула. Става въпрос за активна почивка.

Появата на мускулна преумора се свързва със занижен прием на въглехидрати и дехидратация, загуба на вода и електролити.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване