Три стратегии за отслабване, които не вършат работа

otslabvane-10-kg

Когато искате да отслабнете и да влезете във форма, сигурно се сещате за различни съвети и трикове, за които сте чували. Слушали сте най- различни методи за отслабване, които използват холивудските звезди. Не всичко, което се говори обаче, е вярно.

Ето кои стратегии да избягваме, за да успеем да отслабнем успешно:

1. Ограничете или изключете напълно въглехидратите. Независимо дали за първи път навлизате в темата или имате представа от нея, със сигурност сте чували за йо- йо ефекта от диетите. Според повечето модерни диети, въглехидратите са остават извън позволените храни. Да, многото захар и излишни мазнини по тялото ви може да се дължат на въглехидратите, но тялото ни се нуждае от тях, за да има енергия. Ключът е в избора им: трябват ни такива, които идват от пълнозърнести храни, а трябва да избягваме тези, които съдържат захар, т.нар., рафинирани въглехидрати.

Ако избягваме цяла хранителна група, може да настъпи дефицит на вещества. Без да говорим за чувството на остър глад, което настъпва, когато спрем да приемаме определен вид храна.

Ориз, паста и пълнозърнест хляб, овес, киноа и други пълнозърнести храни.

palnozarnest-hlqb

2. Избягвате тренировките за мускули. Много жени си мислят, че упражненията, които развиват мускулите, като тренировки с тежести, ще развалят женските им извивки и ще придобият мъжки вид. Истината обаче е, че тялото ви няма да се промени драстично. Мускулите ще се стегнат и тялото ще стане по- силно – това е всичко. Това обаче не означава, че ще развиете някакви големи мускули. Тези упражнения са много подходящи за отслабване.

3. Разчитате само на 1 метод за отслабване. Това е сериозна грешка, когато искаме да свалим излишните килограми. Някои разчитат само на диетата за отслабване. Други не променят храненето си, а наблягат само на упражненията. А най- удачното решение е да комбинирате и двете. За да отслабнем и да задържим свалените килограми, трябва да комбинираме най- доброто от двата свята, без да стигаме до крайности.

Стрес и отслабване

Избягването на стреса е много важно. Сред множеството проблеми, които могат да възникнат, когато започнем да отслабваме, е чувството на стрес. Но новият ви начин на живот не трябва да ви стресира, тъй като така няма да получите желания резултат. Стресът може да се отрази негативно върху отслабването. Стресът отделя големи количества кортизол, който е свързан със захарния дисбаланс в кръвта и увеличаването на мазнините.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване