Погрешни идеи за отслабването

otslabvane-saveti

Напълнява ли се от водата или солта? Трябва ли да спрем хляба, за да отслабнем? Отслабването е много популярна тема и е пълна с митове. Ето някои от най- известните, развенчани от науката:

– За да отслабнем, трябва да се храним веднъж дневно. Грешно. Трябва да имаме три основни хранения: закуска, обяд и вечеря. И 1 -2 малки закуски между тях.

– От плодовете не се напълнява. По принцип от тях се напълнява много по- малко, отколкото от други храни. Но от някои плодове се напълнява доста, като смокини.

– Някои храни помагат за отслабването, защото за храносмилането им е нужна повече енергия, отколкото съдържат. Не е вярно. От всички храни се напълнява, от някои повече, от други – по- малко.

– От витамините се напълнява. Не само че не водят до напълняване, но и за фундаментални за здравето ни. От някои храни, богати на витамини, може да се напълнее, но не се напълнява конкретно от тях, а от съдържанието на мазнини, въглехидрати и протеини.

– За да отслабнем, не трябва да ядем хляб. Той съдържа изключително полезни хранителни вещества. Но трябва да намалим количеството на приема му, защото съдържа калории.

korem-recepti

– От газираното се напълнява. Напълнява се от високото количество захар, което съдържат, както и от редица други изкуствени вещества.

– От водата се напълнява. Доста широко коментирана тема. Не само че не съдържа калории, но ни засища. Трябва да пием вода през целия ден, за да сме хидратирани.

– От потенето се отслабва. Това е погрешно схващане, така че не се мъчете с дрехи, които ни изпотяват повече по време на тренировка. Отслабва се повече, но когато пием вода след тренировката, възстановяваме изгубеното количество.

– След 40 напълняването е неизбежно. Не е истина. Просто се забавя метаболизма. Ако се храним по същия начин, без да се движим, ще напълнеем. Трябва да се храним според възрастта си.

– От солта се напълнява. Повишава кръвното налягане, затова трябва да се ограничава приема й. Кара ни да задържаме повече вода.

– От въглехидратите много се напълнява. Напълняват малко по- малко от протеините и много по- малко от мазнините.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване