Кои плодове трябва да избягваме на вечеря, за да отслабнем

Плодовете винаги изглеждат като лек и здравословен вариант за вечеря. Но много диетолози са на мнение, че не е удачно да ядем плодове като последно хранене за деня, тъй като повечето от тях са богати на захар. Нека да видим кои, все пак, са най- подходящите плодове да вечеря.

Диетолозите съветват на вечеря да ядем протеини, а плодовете да включваме – на закуска, преди обед или следобед. Както повечето храни, когато сме на диета за отслабване, трябва да контролираме количеството.

След като се навечеряме, повече няма да извършваме кой знае каква физическа активност, за да изгорим излишните калории. Затова, трябва наистина да внимаваме с храната.
Дневни срещу Нощни плодове

Трябва да избягваме плодовете, които съдържат по- кисели съставки, влияят върху стомашните сокове и циклите на съня. Това означава, че вечер е добре да избягваме портокалите и мандарините. Същото важи за кивито, ягодите, малините. Мангото също трябва да се избягва, защото съдържа много фруктоза.

Най- подходящите плодове за вечеря за ябълка, круша и ананас.

А какво да правим с банана?
По време на отслабването трябва да търсим варианти, за да утоляваме апетита и да се наспиваме добре. Много подходящ за тази цел е бананът. Според учените, бананът действа като хапче за сън. Плодът съдържа мелатонин и серотонин, които улесняват заспиването. Един банан преди да си легнем ни осигурява добра доза магнезий и калий, които отпускат мускулите и нервите, за да се наспим добре.

Бананът е най- подходящият плод за сън, тъй като съдържа триптофан, есенциални аминокиселини, които участват в производството на серотонин. Той действа като естествено успокоително и подобрява настроението.

Добре е да бананът да не е много зрял, тъй като съдържа повече фибри, а захарите се усвояват по- бавно.

Ако обичате банан, яжте го като десерт след вечеря. А не само него като единствено ястие. След това, преди сън, е добре да направите някакви леки упражнения – разтягане, пилатес, йога.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване