Кога здравословното хранене пречи на отслабването

Макар да няма спор, че здравословното хранене е много полезно, някои детайли в него всъщност могат да провалят диетата ви. Някои се дължат на хранителната индустрия. Други – на някои особености на тялото ни.

hrani-za-kosa

Никой не може да отрече, че здравословното хранене е най- добрият начин да имаме стройно тяло. Пазете се от лошите мазнини, избягвайте излишните калории, не прекалявайте с въглехидратите и се движете. Но понякога, дори да спазваме всички тези съвети, пак няма резултати.

Ето някои от причини, поради които не можете да отслабнете със здравословно хранене:

1. Стресирани сте. Много често стресът проваля всичко. Причинява проблеми с храносмилането, не позволява на органите да работят правилно и пр. Затова трябва да вземете мерки срещу стреса.
2. Имате проблеми с черния дроб. Ако не работи както трябва, черният дроб може да обърка всичко. Затова е много важно да го пречистите. Ако метаболизмът на черния дроб е по- бърз, по- добре ще усвоявате хранителните вещества и ще отслабнете.

dieta-tochki
3. Чревната флора не усвоява правилно хранителните вещества. Това обикновено се случва, ако тялото ви не е пречистено. Флората е увредена, което не позволява усвояването на хранителните вещества. Много често е необходимо пречистване на дебелото черво.
4. Приемате много диетични продукти. Много от диетичните продукти са пълни с консерванти, прикрита захар, опасни мазнини или безполезни вещества. Винаги четете етикетите на храните, дори да са диетични.
5. Без рафинирани продукти. Винаги се старайте да замествате този тип храни с пълнозърнестите им еквиваленти.
6. Имате лошо храносмилане. Доброто дъвчене е в основата на правилното храносмилане. Лошото храносмилане пречи на чревната флора.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване