Кое е най- опасното време през деня за отслабването?

Как можем да подобрим метаболизма, да започнем да сваляме килограми и да подобрим цялостно здравето си? За да постигнем всичко това, е достатъчно да се откажем от един- единствен навик – късната вечеря и храненето по малките часове.

Това разкриват учени от Университета на Пенсилвания. Късното хранене е вредно не само за тегло, а също за енергията, хормоналните нива, глюкозата, инсулина, триглицеридите и холестерола. Доказано е, че когато ядем по малките часове, се отключват редица здравословни проблеми, а качването на килограми е само началото.

Разбира се, това не означава, че трябва да престанем да вечеряме. Но е желателно да се спазваме към две прости правила: да се случва преди 20, 00 часа и да е нещо съвсем леко.

Каква е идеалната вечеря, според диетолозите?

Трябва да има някакъв протеин (пилешко, пуешко, телешко или риба). Задължително зеленчуци, като салата или гарнитура. И някакъв вид здравословна мазнина (зехтин, няколко маслини или малко авокадо).

Протеинът на вечеря помага на тялото да продължава да изразходва калории и докато спим през нощта. Фибрите от зеленчуците поддържат храносмилателната система и пречистват тялото от токсините. Омега- 3 мазнините пък помагат за по- доброто усвояване на веществата и подобряват работата на метаболизма.

Ако все пак прекалите на вечеря – канените сте на някакво събитие, празник или просто се излезли навън да хапнете с приятели, на следващия ден си направете задължително разтоварване с повече течности, плодове и зеленчуци. Но е желателно такива моменти да не се случват често.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване