Какво можем да ядем преди лягане, без да напълняваме

otslabvane-vecheria-3

Когато сме в процес на отслабване, е важно да не забавяме метаболизма си, тъй като от него зависи колко килограма ще свалим. Това се случва обикновено, когато пропускаме хранения – например закуската или вечерята.

От последното хранене за деня обаче, най- често зависи дали ще провалим диетата. Повечето хора си мислят, че когато се яде преди лягане, ще напълнеят. Това е така, но зависи най- вече от храната, която се приема. Ако е подходящата, може и да ни помогне в свалянето на килограми.

Защо вечерята е важна и какво да ядем преди лягане?
Ако не вечеряме, това означава, че тялото ни няма да получи никакви вещества в продължение на 10 часа. Също така, този пропуск е вреден за здравето, а и прави метаболизмът по- бавен.

Но не означава, че на вечеря можем да ядем, каквото си искаме и по което време ни хрумне. Препоръчително е да се яде два часа преди лягане, храната да е лека, като се включат определени продукти. Морските дарове и животинските протеини са добър вариант, но не и червеното месо. Препоръчителни са също пилешко, пуешко или белтък. Тези видове протеини помагат за отделянето на глюкагон (обратното на инсулин), който помага за разграждането на натрупаните мазнини, като ги превръща в енергия.

chai-1

Обикновено си мислим, че салатите са много подходящи, защото помагат за отслабването. Но е по- добре да ги избягваме в последните часове на деня, защото не се смилат много добре. Подходящ вариант обаче е зеленчуковата супа, особено от тиквички. Бихме могли идеално да я комбинираме с порция сьомга.

Много хора се будят през нощта, защото са гладни. Но някои храни, които се приемат преди лягане, биха могли да помогнат да го контролираме. Това са някои видове сложни въглехидрати, които облекчават нервността, преумората. Имат силно засищащо действие и поддържат метаболизма активен. Например: овесът, както и други пълнозърнести култури.

Чай за отслабване преди сън
Някои видове са много подходящи преди лягане, тъй като освен че зареждат с полезни вещества, помагат на тялото да се отпусне. Добър вариант е чаят от боровинки – намалява нивата на глюкозата в кръвта и помага да спим спокойно.
Чаят оолонг е известен със свойството си за отслабване. Може да се пие 30 минути преди сън, за да активира метаболизма. Анасоновият чай също е много добър вариант. Препоръчва се за отслабване, тъй като елиминира мазнините, които сме приели на вечеря. Освен това, помага за хубавия сън.
Чаят от розови листа е много по- богат на антиоксиданти от зеления чай. Не съдържа кофеин и е идеален да се пие всяка вечер. Помага срещу запек и предпазва стомаха от подуване.
Сънят е много важен за процеса на отслабване, а и за цялостното си здравословно състояние. Добре е в стаята температурата да е 20- 24 градуса. Да изключваме електроуредите. Да държим далече от себе си мобилния телефон.

Зелени зеленчуци
Ако огладнеем през нощта, е добре да сме подготвени с такъв вид зеленчуци. Можем да приготвим една малка салата или омлет от белтък и спанак или лук.

Лъжица мед преди сън
Малко мед преди лягане помага за намаляване на стреса и спокоен сън. Освен това, подпомага храносмилането.

Чаша топло мляко
Действа успокояващо. Освен това ще засити и едва ли ще огладнеем посред нощ.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване