Как да разпределим калориите през деня?

kalorii-namalqvane

Приемът на калориите е ключов, за да имаме по- здравословен начин на живот. Има много фактори обаче, които влияят, преди да определим „магическото“ число.

Ето заключенията от научно изследване по темата, публикувано във вестник „Лос Анджелис Таймс“:

Погрешни схващания за калориите

Препоръчителният прием калории за жена в зряла възраст са между 1500 до 2300. За мъжете, от 1800 до 2500. Но числото може да ни доведе до грешка. Различни фактори, като възраст, височина, тегло, здравословно състояние , физическа активност (или липсата й), желаното тегло и пр, трябва да се имат предвид. Млада здрава жена, която извършва физическа дейност с голямо натоварване шест дни седмично, трябва да приема близо 2000 калории на ден, за да се възстанови. Но възрастен мъж с диабет, който иска да отслабне, трябва да консумира не повече от 1650 калории на ден. Дори в тези примери, могат да се намесят други фактори. Най- лесният начин да установите колко калории трябва да приемате, е като потърсите онлайн калкулатор.

alkalna-dieta

Разпределение на калориите

Когато изчислите колко калории трябва да приемате дневно, трябва да ги разпределите през целия ден. За да развиете силен метаболизъм и да сте сити, калориите трябва да се разпределят по определен начин между храненията и закуските. В противен случай, може да натрупате веществата под формата на мазнини.

Пример за разпределение на калории през деня

Например 1700 калории дневно могат да се разпределят по следния начин: 450 калории на закуска, 150 калории на малка закуска, 550 калории на обяд, 150 калории на междинна закуска, 400 калории на вечеря.

Трябва да гледаме на калориите като на гориво за тялото. Трябва да приемаме калориите по разумен начин, от храна, богата на витамини и минерали. Трябва да изключим празни калории като газирано, сладкиши, и пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване