Съвети за ограничаване на калориите

dieta-trenirovka

Когато трябва да постигнем здравословно тегло, трябва да балансираме дневни прием на калории и да правим подходящото количество упражнения.

Малките промени в начина ни на хранене и в нивото на активността ни имат по- голямо значение от рязката им промяна. Трудно е дълго време да се поддържа интензивна програма от упражнения или много строга диета.

Ако успеем да намалим със 100 калории ежедневния си прием на храна, можем да постигнем много добри резултати.

Откъде да започнем?

Първата стъпка е да ограничим приема на захар, на тестени изделия, на вредни мазнини, на пържена храна.

dieta-saveti-1

1. Не облизвайте чинията. Оставяйте винаги някаква храна в чинията си: нещо, което може да ви е трудно, ако са ви научили винаги да я изпразвате. Яжте толкова, колкото да се чувствате сити.
2. По- малък размер на порциите. Ако промените размера на порциите, ще приемате по- малко калории. Избирайте по- малки чинии.
3. Вкусвайте бавно. Ако се храните бавно, не само ще се наслаждавате на вкуса на храната, но и ще дадете време на мозъка си да изпрати сигнал, че вече сте се наяли. Ако ядете за по- малко от 20- 30 минути, рискът да преядате е доста голям.
4. Променете това, което пиете. Ако сте свикнали да пиете газирано, енергийни напитки, алкохол и пр, трябва да знаете, че съдържат много захар. Замествайте ги с вода.
5. Размерът на чашите. Винаги трябва да внимавате и с напитките. Ако пиете нещо, различно от вода, винаги използвайте малки чаши.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване