Как да отслабваме, без да спираме захарта

zahar-dieta

Ако си хапвате по един мъфин след всяко хранене, очевидно няма да отслабнете. Не е задължително обаче да елиминирате изцяло захарта, за да отслабнете.

Все пак, дори в плодовете и зеленчуците се съдържа в захар, която е полезна за здравето.

Вместо да се тормозите да не ядете захар, усвоете навици, които са здравословни и помагат да елиминираме излишните килограми.

1. Изберете естествена захар. Има различни видове захар и не е задължителното едната да е по- добра от другата. Има обаче огромна разлика между храните, които съдържат естествена захар от тези, които съдържат рафинирана. Ако изядете един банан, пълен със захар, ще приемете и много полезни хранителни вещества, като фибри и полезни мазнини. Ако изядете един донат с глазура, ще приемете единствено наситени и трансмазнини. Повечето храни, които съдържат естествена захар, са богати и на фибри, протеини, полезни мазнини и др.

otslabvane-harakter

2.  Балансирайте консумацията на захар с други хранителни вещества. Балансираната консумация на въглехидрати и захар с протеини, фибри или полезни мазнини, е чудесна комбинация. Тези три хранителни вещества забавят усвояването на захарта в кръвообращението, което намалява баланса на захарта в кръвта и нивата на енергията. Ако поддържате енергията, ще сте много по- сити след като сте яли нещо сладко.

3. Яжте храни със захар преди да тренирате. Упражненията елиминират захарта от тялото ни. Допълнете с тренировка за контролиране на теглото, за да намалите ефекта от контролираната захар. Яжте и въглехидрати преди тренировка, като паста или бял хляб. Така ще имате повече енергия за тренировката.

4. Не слагайте захар в кръвта. В началото ще ви е трудно да свикнете, но ще успеете. Кофеинът пречи на способността на тялото да усвоява захарта.

5. Добавете канела. Помага да контролираме кръвната захар и е отличен заместник на захарта.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване