Капанът на захарта

Не всички калории са еднакви. Големите количества захар начинът, по който тялото ни ги обработва, са сред основните причини за напълняването. Затова следете храните, които ядете.

zahar

Все още имате излишни килограми, въпреки диетите за отслабване, които сте изпробвали? Ето кои са новите открития, свързани с наднорменото тегло.

Мазнините вече не са най- големите вредители на здравословното тегло, според новите научни изследвания. Захарта се оказва в ролята на враг № 1 на отслабването.

Ако погледнем карта на света, където е отбелязана степента на затлъстяване във всяка държава, става ясно, че там, където традиционната кухнята в голяма степен е известена от бързата храна и полуфабрикатите, има най- голям проблем.

sladko

Броят на хората със затлъстяване се е удвоил в сравнение с 1980. Зад тази епидемия се намират основно консумацията на бърза храна и добавената захар. Днес ядем 3 пъти повече захар, отколкото преди 50 години.

Защо 1/3 от населението страда от високо кръвно? Такъв проблем през 19000 г. са имали едва 5% от населението по света. През 1980 г. – 153 млн, а днес – 350 млн. Счита се, че виновникът е захарта. Въпреки че още от 60- те години се знае колко опасно може да е прекаляването със захар, тогава бяха обвинени мазнините и холестерола.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване