Храни, които забавят метаболизма

Много храни се въздействат отрицателно върху метаболизма ни. Нека разгледаме някои от тях, за да ги избягваме.

Метаболизмът е процес, който използва енергията от храната. Действието му зависи от това, което ядем ежедневно. Някои хора имат бавен метаболизъм, а други – доста бърз.

dieta-antistres

Ако имате бавен метаболизъм, това означава, че изгаряте мазнините бавно и отслабвате по- трудно. Бавният метаболизъм е сред симптомите за различни заболявания, например хипотиреоидизъм. Може да се дължи и на алергии, или на непоносимост към храни.

Бавният метаболизъм е резултат от лош подбор на храната в съчетание с неправилният й подбор. Например, цял ден гладувате, а вечер се тъпчете; храните се бързо; стресирани сте; не се храните достатъчно пъти дневно; не се движите и пр. Всички тези фактори обаче могат да се променят, а и ще се чувствате много по- добре, ако го направите.

КОИ ХРАНИ ДА ИЗКЛЮЧИТЕ, ЗА ДА УСКОРИТЕ МЕТАБОЛИЗМА СИ:

1. Храни с пестициди. Въпреки че не представляват храна, тези вредни вещества често се съдържат в плодове, зеленчуци, месо. Изследване показва, че има директна връзка между неуспехи в отслабването и наличието на пестициди в храната. За да сте сигурни в храната си, най- добре купувайте директно от дребните производители.
2. Джънк фууд. Този тип храна е противопоказна както за здравословно хранене, така и ако искате да отслабнете. Причината е, че съдържат много прости въглехидрати, които се превръщат бързо в захар. Тези вещества влияят негативно на организма, особено върху метаболизма. Към този тип храна спада всичко от ресторантите за бързо хранене: пица, пържени картофи, хамбургери и пр. Хубавото е, че винаги може да ги заместите с по- здравословен вариант.

dieta-bez-gluten
3. Паста. Обикновено се приготвя от бяло брашно, което също е прост въглехидрат. Не е наложително да я изключите от диетата си. Може да я заместите с пълнозърнеста паста, да намалите порцията, да внимавате със сосовете.
4. Газирано. Освен че съдържат много празни калории, много захар и фруктоза, някои дори съдържат кофеин. Така че потърсете начин да ги заместите, защото няма да се съчетаят с диетата ви за отслабване.
5. Мляко. Въпреки че калцият има важна роля за регулирането на метаболизма, често при обработката на млякото се губят важни хранителни вещества. Ако искате да отслабнете, приемайте обезмаслени млечни продукти.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване