Храни, които помагат в отслабването

dieta-13-dni

Когато искаме да отслабнем, има храни, които значително улесняват процеса. Ето някои от тях:

Броколи – Малко калории и много полезни вещества. Като цяло зелените зеленчуци са супер препоръчителни за диетите за отслабване. Богати са на витамини, минерали и фибра. Може да ядете броколито сурово или готвено.

Авокадо. Плодът е много богат на фибра, протеини и полезни мазнини. Също на витамини от група В, като фолиева киселина, Е, минерали като калий.

Сьомга. Нискокалорична риба, която може да се приготвя по различни начини и в различни комбинации. Съдържа полезни мазнини и протеини, които ни засищат за повече време. Може да използвате също риба тон и скумрия в отслабването, но те съдържат малко повече мазнини.

siomga-na-para

Пълнозърнести храни. Ориз, хляб, пълнозърнеста паста и пр. Свикнете да заменяте рафинираните продукти с пълнозърнести. За закуска можем да хапваме мюсли или овесени трици. Яжте пълнозърнест ориз вместо бял, защото съдържа повече полезни вещества и фибра.

Черен боб. Богат е на качествени протеини, както и на сложни въглехидрати. Ускорява метаболизма и помага за елиминирането на мазнините. Приготвяйте го по домашно, защото консервите съдържат много сол.

Кисело мляко. Калций, протеини и малко калории. Ако следваме диета за отслабване, най- добре да избираме нискомаслени или обезмаслени продукти.

Круша и пъпеш. Помагат за изхвърлянето на излишните течности. Крушата е богата на фибрата пектин, която се съдържа в кората й. И двата плода засищат и освежават.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване