Чай от листа къри за отслабване

lista-ot-kari

Искате да свалите излишните килограми, които ви притесняват? Ако искате да го постигнете по естествен начин, листата  къри могат да ви помогнат.

Какво са листа къри?

Добиват се от дървото murraya koenigii, известно като дървото къри, което произлиза от Индия. Благодарение на лечебните си свойства се култивира масово в Европа и Азия.

Въпреки че вероятно се сещате за ароматната прахообразна подправка къри, това дърво няма нищо общо с нея. Листата от къри обаче също се използват за овкусяване на различни ястия, като увеличават хранителните им качества.

Листата от къри се използват още от древността в аюрведа медицината. Могат да са ви и много полезни и за отслабването. Може да ги използвате като ги приготвяте на чай.

lista-ot-kari-1

Как се приготвя чай от къри листа:

-Вземете 4-5 листа от къри и ги сложете в малък чайник
-Сложете водата да се вари, за да приготвите две чаши чай
-Когато водата кипне, изсипете я върху листата
-Покрийте и оставете за 10 минути

Свойства на чая:

Подобрява метаболизма. Изследванията показват, че листата от къри стимулират храносмилателните ензими, които разграждат по- лесно храната.

Предпазва от натрупване на газове. В Индия приема на къри се счита като много силно средство за отслабване. Богати са на антиоксиданти. Помагат срещу лошия холестерол.

Други начини за прием на листа къри:

Може да изяждате между 8 и 10 пресни листа на салата. Включете ги в здравословното си хранене ежедневно за период от 3 месеца и ще успеете лесно да отслабнете.

Може да ги добавяте и като подправка към ястията си. Трябва да ги приготвите на прах. Измийте ги и ги сложете да съхнат на въздух. После ги смелете и ги сложете в херметически съд. Може да използвате подправката за овкусяване на ориз, пилешко или телешко.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване
Един коментар по “Чай от листа къри за отслабване
  1. Цецо каза:

    „Вземете 4-5 листа от къри“… ама откъде да ги вземем??? :)))))

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване