8 хранителни комбинации за отслабване

otslabvane-dieta

Правилното комбиниране на хранителните продукти е важно, за да се храним балансирано и да сваляме излишните килограми.

Ето няколко комбинации, които можем да използваме в менюто си, за да отслабваме успешно:

1. Зеленчуци и яйца
Ако смесим пресни зеленчуци с твърдо свалено яйце, получаваме чудесна комбинация. Яйцата помагат за усвояването на каротеноидите, които се съдържат в пигмента на зеленчуците. Така че, спокойно можем да добавяме по едно яйце към салатата си.
2. Риба тон с джинджифил
Джинджифилът подпомага работата на чревния тракт и изпразването на стомаха. Също така, ускорява метаболизма и топи по- лесно мазнините. Риба тон пък съдържа омега- 3 мазнини, които също подпомагат метаболизма.
3. Пилешко и червен пипер
Това е много ефективна рецепта за отслабване. Пилешкото месо е богато на протеини и подобрява значителното чувството на ситост. Червеният пипер пък ускорява метаболизма и намалява апетита.
4. Пъпеш и грозде
Тази плодова комбинация е много ефективна за отслабването. Пъпешът е естествен диуретик, който предпазва от задържане на течности. Гроздето пък съдържа мощния антиоксидант резвератрол, който е много полезен при отслабване.

otslabvane-napitka-2
5. Спанак и авокадо
Авокадото съдържа витамини В и Е, минерали, като калий, както и полезни мазнини. Спанакът също е богат на полезни вещества, а освен това и на фибри. Можем да ги комбинираме като салата.
6. Царевица и бобови растения
Тази комбинация е позволена веднъж седмично в диетите за отслабване. Имат силно и продължително засищащо действие.
7. Картофи и черен пипер
Картофите също засищат много, а освен това са богати и на калий. Не трябва да ги ядем обаче пържени, а печени или варени. А добавката от черен пипер пречи на образуването на нови мазнини.
8. Кафе и канела
Канелата е много полезна за отслабването, особено в областта на корема. Кафето пък намалява апетита. И двете съставки ускоряват метаболизма. Така че, вместо със захар, можем да започнем да си пием кафето с канела.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване