6 храни, за които погрешно си мислим, че водят до напълняване

otslabvane

Има храни, които от години имат лоша слава, че от тях се пълнее. Съвременните изследвания обаче показват, че това е мит и не отговаря на действителността.

Предлагаме ви 6 вида храни, които навярно винаги сте си мислели, че водят до качване на килограми. Разбира се, както при всички храни, трябва винаги да внимаваме за количеството, което приемаме.

ХРАНИ, ОТ КОИТО НЕ СЕ ПЪЛНЕЕ

Сирене
Има голямо разнообразие от сирена. Трябва да запомним, че пресните сирена съдържат по- малко мазнини от зрелите и затова, ако ги ядем, ще приемаме по- малко калории. Сиренето е чудесен източник на калций и протеини, така че можем спокойно да ядем по 100 грама на ден.
Ядки
Известно е, че съдържат много калории, но въпреки това, не трябва да ги изключваме от храненето си. Трябва само да внимаваме с количеството, което приемаме. Необходими са само 10 бадема, за да заситим глада си, да подсилим сърдечно- съдовата и имунната система. Фъстъците не попадат в тази група.

otslabvane-koleda
Яйца
Нормално е да си мислим, че ако ядем яйца всеки ден няма да е добре за здравето ни. Но отличен вариант за сутрешна закуска е например, омлет от 4 белтъка. Яйцата са ценни източници на протеини и ако искаме да отслабнем, трябва задължително да ги включим в диетата си.
Зехтин
Достатъчна е една лъжица зехтин, за да овкусим салатата си. Ако консумираме умерено, ще получаваме необходимите за здравето ни аминокиселини. А те са важни и за отслабването.
Вино
Не само, че не се напълнява от чаша вино, но и се препоръчва за здравето от лекарите. С една чаша дневно допринасяме за правилното функциониране на организма, тъй като виното е богато на антиоксиданти и намалява риска от сърдечни заболявания. Все пак, не трябва да забравяме, че е алкохолна напитка и трябва да се консумира умерено.
Млечен шоколад
Знаем, че чистият шоколад, с до 70% какао, помага за отслабването. Колкото по- чист е шоколадът, толкова по- полезен е за нас. Ако обаче не ни допада горчивият вкус, можем да го заместим с млечен. Но трябва да внимаваме – 1 парченце е позволената доза за деня.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване