5- те най- добри зеленчука за по- бърз метаболизъм

zelenchutsi-otslabvane

Искате по- бързо да изгаряте мазнините и да ускорите метаболизма? Можете да го постигнете по естествен начин, като консумирате някои определени зеленчуци. Ето кои са най- подходящите.

Ако наследствено ви е заложено да имате по- бавен метаболизъм, можете да го ускорите, като включите в ежедневното си хранене определени храни. Например, зеленчуци. Те са богат източник на фибри и са с малко калории.

Както знаете, фибрите имат засищащ ефект, което е много важно, когато искаме да отслабнем. Освен това, съдържат витамини и минерали, които стимулират метаболизма.

НАЙ- ДОБРИТЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ ЗА ПО- БЪРЗ МЕТАБОЛИЗЪМ

Чесън

Без съмнение, този зеленчук е неизчерпаем източник на лечебни свойства. Научно е доказано, че ако консумираме редовно чесън, можем да отслабнем, тъй като ускорява метаболизма. Чесънът увеличава калориите, които изгаряме през деня, и намалява производството на мазнини в тялото.

Люти чушки

Съдържат капсаицин, натурално вещество, което ускорява много метаболизма. За да постигнете желания ефект, включете люти чушки в едно от основните си хранения за деня.

chai

Зелен чай

Тази разновидност на растението camellia sinensis съдържа определен вид катехини, които помагат за изгарянето на мазнините бързо и ефективно. Пийте по 2 чаши на ден.

Сладки картофи

Съдържат голямо количество фибри и витамини, които могат да са ви от голяма полза за ускоряването на метаболизма, както и за изхвърляне на токсините. Освен това, помагат да клетките да превръщат храната в енергия.

Фасул

Богат е на протеини, които увеличават метаболизма, като помагат на тялото да превърне храните в енергия за кратко време, без да имат време да станат на мазнини. Половин порция фасул ви осигурява същото количество протеини, като порция месо. Включете в диетата си различните видове бобови култури, освен фасул: леща, грах, нахут, черен фасул и пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване