5 причини да не успяваме да отслабнем

otslabvane-27

Ако се чудите защо не успявате да отслабнете, разгледайте следните фактори, които евентуално пречат:

1. Разликата между качествената храна и „бързата храна“
Повечето от нас нямат почти никакво време да готвят, нито да спазват хранителен режим. Ядем първото, което ни попадне, тъй като междувременно правим нещо друго. Налага ни се все по- често да прибягваме до храни, които мигновено ще ни заредят с енергия, тъй като са пълни със захар и мазнини. Тук спада и полуготовата храна, която се приготвя за две минути на микровълновата.
Ако консумираме такъв тип храни, никога няма да успеем да отслабнем.

2. Постоянно нагъваме нещо.
Ту солетки, ту бисквитка, парче пица, между другото… такъв безразборен начин на хранене ни обрича на наднормено тегло. Много хора се хранят именно по този начин. Не спазват график с определен брой хранения, а постоянно набиват, каквото им попадне. При това на крак, докато правят нещо друго. Така никога няма да усетим колко калории всъщност сме приели.
Когато се приберем вкъщи, тарашим хладилника, без значение колко е часът. Сядаме пред телевизора, добре заредени със чипсове и пр. тип пакетчета.
При такъв тип хранителни навици, шансовете за отслабване са нулеви.

otslabvane-navitsi

3. Прекаляваме с телевизията
Обикновено хората, които го правят, се питат защо все не успяват да свалят излишните килограми. Заседналият начин на живот обикновено е свързан и с неправилно хранене. Тези вредни навици водят със себе си редица здравословни проблеми. Децата са сред най- потърпевшите от стоенето пред телевизора или пред компютъра. Те са особено податливи към постоянните реклами на чипсове, бисквити, сладоледи, и пр. вредни храни. Експертите съветват родителите да не позволяват на децата да гледат телевизия повече от 1-2 часа на ден.

4. Спиране на цигарите
Факт е, че след като откажем цигарите, се качват килограми. Причината е, че липсата на никотин, забавя метаболизма. Изследванията показват, че се качват максимум 6 килограма през първия месец, но в следващите година- две, теглото се нормализира. Ако искаме да спрем цигарите, но без да напълнеем, трябва да започнем да правим упражнения, още преди да ги откажем. 5 дни преди да ги спрем, трябва да записваме какво ядем. Така ще имаме представа как се променя храненето и да внимаваме.

5. Заседнал начин на живот
Забързаният начин на живот не оставя все по- малко време за правене на упражнения и изобщо за движение. Не успяваме да си изразходим излишната енергия и тя лесно се натрупва под формата на мазнини.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване