3 начина да стимулираме хормоните, за да отслабнем

otslabvane-hormoni-2

Процесът на отслабване се случва различно при всеки човек. Правилното хранене обаче, може да активира хормоните, които топят мазнините.

Хормоналният дисбаланс е сред основните причини за напълняване или отслабване. Почти всяка диета за отслабване ще ни свърши работа в началото, но винаги се стига до момент, в който тялото спира да топи мазнините. Каквото и да правим, не успяваме да помръднем по- надолу в килограмите си.

Има обаче 3 лесни начина, чрез които можем да активираме хормоните, необходими за ускоряване на метаболизма и отслабване.

  1. Елиминиране на захарта

Първата най- важна стъпка е да отстраним от менюто си въглехидратите, които могат да провалят диетата. Тук спадат захарта и захарните изделия, включително алкохол, газирано и купешки натурални сокове. Препоръчително е да се намалят и източниците на нишесте.

  1. График на храненията

Да се храним в определени часове и с определени количества храна също е много важно, за да успеем да отслабнем. Трябва да изключим газираното и натуралните сокове и да ги заместим с вода, чай и домашно приготвени сокове. Също така, трябва да увеличим приема на зеленчуци, особено ако са сурови или на пара.

metabolizam

Морковите са много полезни, когато искаме да активираме хормоните, полезни за отслабването. Те са източници на каротеноиди, които притежават антиоксиданти свойства, които подобряват чувствителността на мозъка към хормона лептин. Ако този хормон не работи правилно, усещаме силен глад по никое време, което много усложнява задачата ни.

  1. Повече движение и спорт

Леките упражнения и по- голямата физическа активност помагат за изгарянето на резерва от мазнини. 30 минути упражнения на ден помагат на тялото за изграждането на мускулите. По този начин най- лесно и бързо се топят мазнините. Освен това, по този начин се активизира хормона окситоцин, които контролира позивите си за хранене, а също така ни кара да се чувствате доволни и щастливи. Можем да го стимулираме чрез практики на открито, както и чрез йога.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване