Шестте храни, които ще ти помогнат да отслабнеш!

kavanch-tatlaЧесто хората, които искат да свалят ненужните килограми  се отказват от сладкишите и тестените храни, наблягайки предимно на зеленчуците. Да, но не всеки път тези диети са подходящи, защото човек се нуждае от разнообразна и питателна храна, като полезни за загубата на теглото храни са тези, които ускоряват обмяната на веществата и утоляват глада.

Друг важен момент е и това да се предоставят на организма всички хранителни вещества, необходими за нормалното му функциониране. За да се избегнат страничните ефекти на диетите, а именно раздразнителност, виене на свят и чувството на зверски глад, ние ще разгледаме шестте най-полезни продукта за загуба на тегло.

Целина корен

Целина корен

1. Целина корен. Той съдържа много витамини и минерали и малко калории. Има голямо количество сурови влакнини, за смилането на които се изразходва енергия, която получава от тялото. Опитайте се да го включват в диетата си, ако не всеки ден, то поне през ден. Целината може да се добавя към салати, супи и да се пече. Много хора заменят и картофите с нея, защото картофите, за разлика от целината, съдържат много въглехидрати под формата на нишесте.

2. Елда. Тя е много богата на витамини и минерали,  добре се абсорбира от организма и съдържа по-малко нишесте от другите зърнени култури. Подобрява  храносмилането и може да се използва за вечеря.

3. Заешко месо. Включването в диетата на протеинови храни като заешкото месо е много важно, защото взаимодействието на фибри и протеини кара метаболизма да работи с максимална скорост. Но това е полезно не само за обмяната на веществата. Ако съчетаете диетата и с упражнения, протеинът гарантира правилното функциониране на мускулите. Заешкото месо е най-подходящия продукт, защото не е много мазно и се абсорбира по-добре от тялото .

Карфиол

Карфиол

4 Карфиол. В него също има много витамини и минерали. Фибрите, съдържащи се в карфиола ускоряват обмяната на веществата и нормализира чревната микрофлора.

5. Телешко месо. Това месо, също като заешкото, е много полезно, особено за загубата на тегло. То е богато на витамини, желязо и на протеини, разбира се. Освен това не е тлъсто.

6. Грейпфрут. Този плод-чудо съдържа малко захар и мазнини и в него има много фибри. Диетолозите съветват да се използва като лека храна 1-2 часа преди лягане. Така ще отслабвате и докато спите.

Така, едно добре балансирано меню, включващо гореизложените продукти, ни дава отговор на вечния въпрос, а именно: „Може ли човек да свали килограми без да изпитва глад?“

Отговорът е ясен –  „Да, може!“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване