Рецепта за отслабване с леща

leshtaОбичам леща и по-специално нейната червена разновидност. Тя има специален пикантен аромат и затова е толкова вкусна. Има леща (континентална), която при топлинната обработка издава аромат на орехи.

Лещата е богата на фибри, витамини и микроелементи, вкусна е и съдържа много хранителни вещества,които са от съществено значение за доброто здраве на човек. Тя прочиства и нормализира чревната флора. Лещата, както и елдата са подходящи за диабетици, тъй като намаляват нивото на кръвната захар. Освен това намалява риска от рак на гърдата при жени. И в съответствие с нейните хранителни свойства, може напълно да замени хлябът и частично месото. Но най-важното – тя е много вкусна. Бидейки на лещова диета, няма да почувствате глад. Освен това тя е екологично чист продукт, тъй като в нея не се натрупват токсични елементи, нитрати и радионуклиди и следователно е безвредна за хората.

Как да се готви: накисва се в студена вода за 8 часа, а старата за 12. При готвене за една чаша зърна се слагат  2 чаша вода и се вари на слаб огън за 20-30 минути.

Има две версии на диета въз основа на леща.

В първата версия / по-трудна / цял ден се яде само каша от леща без сол и масло. Можете да ядете, колкото се може повече пъти, колкото си искате леща. Вечер можете да се насладите на чаша едно-процентово кисело мляко. На тази диета, можете да прекарате само от 3 до 5 дни и да свалите 3-4 кг.

Втората версия на диетата с леща е по-разнообразна и много по-лесна за спазване. В допълнение, такава диета е по-балансирана. В този вариант с лещата може да бъдат приготвени разнообразие от вкусни ястия за всеки ден, което прави храненето по-приятно.

лещаааПримерено диетично меню с леща за деня:

Закуска / изберете една от опциите /:

Вариант номер 1 – 50 грама зърнени култури, 150 грама кисело мляко, 1 круша и 1 чаена лъжичка мед;

Вариант номер 2 – 2 препечени филийки със 100 г сирене и 2 супени лъжици мед;

Вариант номер 3 – 1 филия хляб от пшенично брашно с 10 г масло и 2 резена шунка.

Вечеря / изберете една от опциите/:

Вариант номер 1 –  ястие от леща;

Вариант номер 2 – 1 артишок с 2 супени лъжици салата и 1 филийка хляб;

Вариант номер 3 – 1 филия хляб с 50 г сирене, лук и репички;

Вариант номер 4 – 1 чаша зеленчукова супа (от опаковка) с 2 супени лъжици ситно нарязан лук.

В допълнение, можете два пъти на ден между основните хранения да изядете по едно парче плод или изпиете една чаша доматен сок или 1 чаша кисело мляко.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване