Кои напитки могат да ви пречат да отслабнете

Без да предполагате, може да пиете стотици калории дневно и така да саботирате диетата си. Дори да не ви се вярва, 20% от дневния брой калории идват от напитките. Така че, замислете се какво пиете, ако не успявате да отслабнете.  Поради тази причина, епидемията със затлъстяването в САЩ до голяма степен не може да се овладее, именно заради калориите от напитките.

напитки

По данни на СЗО, 136 млн. от американците са с наднормено тегло. И причината е по- скоро, в това което пият, а не в храната.

ГАЗИРАНИ НАПИТКИ

Тези напитки са пълни със захар и празни калории, което ги превръща в основен източник на затлъстяването. Едно кенче газирана напитка съдържа 9 чаени лъжици захар. Така качвате по 450 грама на месец. Това означава, че напълнявате с близо 7 кг на година.

Освен това, газираното не съдържа никакви полезни вещества като витамини и минерали. Тези напитки са абсолютно забранени в диетите за отслабване, както и в здравословното хранене.

ПЛОДОВ СОК

Четете етикетите много внимателно. Ако пише, че напитката съдържа „истински сок“, този процент може да е доста малък – например, 10%, което означава, че е добавена близо 7 чаени лъжици захар. Най- добре е напитката да съдържа 100% сок.

Родителите трябва да внимават колко чаши сок пият децата им. Само чаша сок съдържа 100 калории. Експертите съветватнапитки децата да не пият повече от 1 чаша. По- добре е да приемат плодовете в естествения им вид.

ПРЯСНО МЛЯКО

Ако изберете нискомаслено прясно мляко, може да си спестите стотици калории. То съдържа много важни вещества – калций, протеини, витамин Д и витамин А. Препоръчва се да консумирате 3 пъти на ден млечни продукти.

Ако искате да отслабнете или просто да поддържате фигурата си, избирайте прясно мляко с до 1% масленост или напълно обезмаслено.

ИЗОТОННИ НАПИТКИ

Въпреки че захранват тялото с електроцити и така го поддържат добре хидратирано, съдържат много калории.

Ако тренирате повече от 1 час на ден, може да ги консумирате.

АЛКОХОЛ

Чрез алкохола може да приемете повече калории дори от обилно хранене. Чаша вино съдържа 100 калории, а 350 грама бира – 150. Така че внимавайте, когато сте на меса и ще консумирате и храна, и алкохол.

ВОДА

Тогава, коя е най- подходящата напитка за утоляване на жаждата? Водата, разбира се.

Може да пиете само вода и да се чувствате много добре. Допълнете диетата си с храна, богата на витамини и минерали, и си гарантирате отслабването. Освен вода, може да пийте прясно мляко и прясно изцеден домашен сок от плодове или зеленчуци.

Специалистите за енергийните напитки. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване