Диета: Топ 3 на опасните и безмислени начини за отслабване

chervena-yabulka-s-metur_[542]Руската диетоложка Лариса Боиченко изготви списък на най-опасните и глупави начина да отслабнем. Тя ги е подредила в обратен ред.

В този списък фигурират и залъгалките, с които не само, че няма да отслабнете, но и има опасност да си навредите. Ето го и него:

3-то място – отслабване с кухненско фолио:

Какво представлява: по време на тренировка във фитенс залата или залата за аеробика, около тялото си намотавате филм от кухненско фолио. Идеята е да се създаде парников ефект. Притока на кръв в „проблемните“ зони да се повиши и да се  отворят потните жлези, така да се отстрани излишната течност от тялото.

Какво се получава: това, което получавате всъщност, е че тялото се обезводнява, а мазнините си остават. Бъдете сигурни – само след чаша вода, загубените 500гр тегло веднага ще се върнат! Мазнините, за съжаление, не се топят така лесно.

2-то място – клизма

Какво очакваме: клизмите са най-достъпното и ефективно средство за почистване на червата. С тяхна помощ можете да загубите до 15-20 кг телесно тегло, като заедно с това ще почистите токсините от организма.  Освен това и метаболизма ви ще се подобри.
Горчивата истина е съвсем различна. Всъщност, клизмата е измислена, за да се помогне на хората, страдащи от запек, но не и за сваляне на килограми. Постоянно извършване на тази процедура ви гарантира запек и чревни проблеми, в добавка с  поява на остеопороза, загуба на коса и т.н.)

1-во място – глад

Какво ни обещава: по време на гладен пост е гарантирана бързата и сигурна загуба на тегло. Не се наблюдава увиснала или отпусната кожа и тъкани. Загубата на тегло по време на глад се придружава от подобряване на общото здравословно състояние, повишена лекота на движение, изчезване на постоянната умора, намаляване чувството за пълнота в корема и симптомите на стомашно разстройство, сваляне на кръвното налягането, намаляване на общото натоварване на сърцето.

При пълно гладуване организмът не получава хранителните вещества, необходими за неговото правилно функциониране. Човек се измъчва от глад, става раздразнителен, апатичен и нервен. От тук идват намалената работоспособност и нарушения сън. Често се случва обостряне на хронични заболявания.

Организмът развива ацидоза (повишен обем на киселинно-алкалния баланс на тялото в посока на нарастване на киселинността), езикът се покрива с гъсто бяло покритие, от устата има и миризма на ацетон (ацетон се появява в урината). Мозъкът и другите органи се нуждаят от енергия и тялото започва да се „самоизяжда“.

Като начало, той използва гликоген и след това протеини. Намаляването на количеството на протеина в кръвта води до задържане на течности в тъканите – оттук и подуване на краката, което в непрекъснат пост може да се разпространи в целия организъм .
the_fighter
Най-опасно е сухото гладуване, когато хората не само да не  ядат, но и не  пият. В тялото се натрупват всякакви токсични вещества, които обикновено изхвърля с течностите. Това може да доведе до множество заболявания.

В допълнение, човек преживява тежка дехидратация. Да не говорим, че след гладна диета, човек започва да яде отново и наддава на тегло много бързо.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване