Спете голи за да отслабнете!

gol-spiСпането без дрехи е не само полезно за фигурата, но и намалява стреса и изгражда сексуалния живот, казват учените от Масачузетски университет в Амхърст. Последните изследвания на учените са показали, че сънят без дрехи подобрява физическото и психическото здраве, помага човек да отслабне и без диета и прави сънят по-дълбок.

Спането напълно гол облекчава болката и премахва чувството на дискомфорт и стрес. Според учените, докато човек спи органите продължат да си вършат работата  и за подобряване на тяхната работа, трябва да ги освободим от напрежението като се съблечем.

Човекът, който спи без дрехи, ускорява обновление на кожата, тъй като тя има достъп до въздух. В допълнение, сънят без облекло намалява риска от гъбични заболявания и ускорява обмяната на веществата.

В допълнение, учените са установили, че спането гол помага да отслабнете. Това се дължи на по-спокойният сън, а това води до намаляване на хормона на стреса кортизол. Този хормон поддържа енергията на тялото и  контролира чувството на глад.

Ако сън е нарушен, кортизолът се увеличава и човек се събужда сутрин изпитващ силно чувство на глад.

„Голите сънища“ имат и  редица други предимства. Заради нощното облекло, тялото може да прегрее  в резултат на което да се наруши работата на хормона на растежа и мелатонина – главния хормон за борба с процеса на стареене. Когато температурата на тялото е естествена (нормалната температура на човешкият организъм варира между 36,3 до 36,9 градуса по целзий ) тялото по-добре се възстановява и хормонът на растежа се освобождава по-лесно.

84074_1Когато и двамата партньори спят голи,  по контактната повърхност на телата им освобождава хормона окситоцин, който прави техния сексуален живот по-интензивен и страстен и така човек отслабва и без диета. Така, че спете голи, а най-добре съчетайте някоя ефективна за вас диета с голото спане и активна физическа дейност.

Така гарантирано, не само ще отслабнете, но и подобрите начинът ви на живот. А след диетата, ако продължите да спите голи, така ще поддържате теглото си в нормалните за вас граници. Успех!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване