Отслабване с ориз (оригиналната рецепта)

През времето на социализма една диета бе изключително популярна и караше домакините да затаяват дъх само при споменаването й. През годините този специфичен режим претърпя множество промени, но въпреки това все още има хиляди почитатели в България. Представяме ви оригиналната рецепта за отслабване с ориз, доказана и многократно изпитана.

Оризът има невероятната способност да абсорбира солта и да я изчиства от тялото, помагайки при отслабване. Следващата диета е основана именно на това негово качество и помага за цялостна детоксикация.

Диета за отслабване с ориз

Като въведение към диетата трябва да кажем, че докато я спазвате не е препоръчително да се ядат мазни и лютиви продукти. Също така е хубаво да се приемат допълнително витамини и минерали. Спазва се в продължение на две седмици и след приключване постепенно се преминава към нормален режим на живот.

  • В четири съда с вместимост от 250 – 300 мл. се слагат по 2 супени лъжици ориз. Поставят се на защитено от пряка слънчева светлина и хладно място, водата трябва да се сменя ежедневно.
  • На четвъртия ден измивате ориза от едната чаша и го варите без сол. Когато стане готов се изплаква отново със студена течаща вода и се изяжда на гладно. Съдът отново се пълни по същия начин и се оставя да чака.
  • На петия ден консумирате втория съд с ориз, на шестия – третия и така въртите в продължение на 2 седмици.

През останалото време приготвяте ястие от ориз, като сварявате по половин килограм дневно без да го киснете предварително. Строго забранено е да се слага сол, може да се овкусява със сладък пипер или зелени подправки. На денонощие трябва да си осигурите по 14 часа, в които да приемате само преварена вода. Допуска се максимално провеждане на тази диета два пъти в годината.

диета с ориз

диета с ориз

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване