Диета със заместващи продукти

photo_verybig_24800Това е диета, базирана на консумацията на готови сурогати, храни, напитки и закуски, вместо на истинска храна (такива са сиренето от палмово масло, подсладителите и т.н.). Така, с помощта на полуфабрикатите, приема на калории драстично намалява до около 1000 калории на ден.

Някои фирми предлагат тези хрнителни заместители като алтернатива на закуската и обяда, а след това сами можете да изберете какво да си сготвите за вечеря. Тази диета  точно контролира това, което ядете , така че не е нужно да броите калориите.

Проблемът е, че обикновено тези суругатни заместители не заменят здравословното хранене в действителност и не съдържат жизненоважни хранителни вещества, от които всички ние се нуждаем. Въпреки това, много от тези продукти съдържат редица допълнителни хранителни вещества и витамини, за да се компенсира липсата на храна .

Примерно меню за един ден диета заместител
Закуска: Закуска с млечен шейк .
Обяд: Едно кубче сух бульон, пилешки или телешки, подправен с ябълков оцет.
Вечеря: Пуешка пържола с гарнитура от броколи, грейпфрут .

Плюсове:
– Готовите ястия и брашно-заместителите, предвидени за тази диета, имат за цел да направят живота ни по-лесен, защото не е нужно да броим калориите или да готвим по специални диетични рецепти. Диетата е най-подходяща за тези, които водят активен начин на живот и не разполагат с време, за да започнат някоя  по-сложна диета.
– Много от хранителни заместители съдържат дневната доза от основните витамини и минерали.

61116301Минуси:
– Тъй като полуфабрикатите-заместители съдържат много малко калории, теглото рязко спада. Това може да се отрази неблагоприятно на здравето .
– Тази диета, подобно на много други, е много тежка, така че извън дома може да имате проблеми с храната.
– След като сте спрели да спазвате тази диета, теглото може да се върне бързо.
– Тази диета не дава никакви препоръки за поддържане на желаното тегло, след като сте преминали към нормално хранене .
– Много от нискокалоричните закуски-заместители съдържат големи количества захарни заместители, което утолява желанието да се ядат сладки, но би било много по-полезно да се заменят с плодове.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване