Храни за повече колаген в кожата

kolagen-hrana

Наличието на колаген в кожата помага срещу остаряването, освен че осигурява защита на външния слой на кожата. С остаряването, колагенът започва да отслабва и да изчезва, като започват по- ясно да се очертават мимическите линии и бръчките, особено по лицето.

СЪВЕТИ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА КОЛАГЕНА

-Слагайте си слънцезащитен продукт всеки ден, за да се предпазвате от слънчевите лъчи
-Яжте храни богати на пролин и лизин, които помагат за образуването на колагена
-Яжте храни богати на витамин С всеки ден, за да превърнете пролина и лизина в аминокиселините, необходими за създаването на колаген.
-Увеличете количеството протеин в храненето си. Жените трябва да ядат по 46 грама на ден, а мъжете – 56 грама или повече, за да подпомогнат образуването на колагена.
-Нанасяйте си ежедневен крем, който съдържа ретинол, за да възстановите увредения от слънцето колаген.

chereshi

ХРАНИ, БОГАТИ НА КОЛАГЕН

1 Храни богати на антоцианидини

Плодовете, богати на антоцианидини, обикновено са с червен или морав цвят – череши, боровинки, къпини, малини. Те предпазват от свободните радикали, увеличават витамин С в клетките и предпазват от разрушаване колагена в кожата и съединителната тъкан.

2 Храни богати на витамин С

Витамин С е важен за образуването на колагена. Съдържа се в големи количествата в кивитата, мандарините, лимони, портокалите, грейпфрутите, броколи и пр.

3 Храни богати на мед

Медта участва в образуването на колагена в тялото, затова яжте повече храни, които го съдържат – зеленолистни зеленчуци, бобови култури, орехи, морски дарове и пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Красота

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване