Диета при щитовидна жлеза

shtitovidna-jleza

Проблемите с щитовидната жлеза обикновено водят до качване на килограми. В такива случаи, освен предписаното лечение от лекар, трябва да спазваме и определен хранителен режим. Ето един пример за диета при проблеми с щитовидната жлеза:

Зеленчуци, основната част. Поне едно от храненията през деня трябва да се състои основно от зеленчуци. Дали ще е манджа, дали ще са печени или на салата. Има много начини да консумираме зеленчуци.

Месото е позволено, но при определени условия. Може да го ядете в едно от дневните хранения. Може да е риба, пилешко или червено месо.

Въглехидрати може, но да не са рафинирани. Обикновено служат като гарнитура и не трябва да са в големи количества. Малко пълнозърнест ориз, да речем.

5-factorna-dieta

Дъвчете добре: Дъвчете между 10 и 20 пъти храната, преди да я глътнете. Починете 30 минути след хранене. Бъдете спокойни, докато се храните.

Закуска и малки междинни закуски. На закуската между сутрешната закуска и обяда и следобедната закуска, може да изпием чаша чай, да хапнем плод или филия пълнозърнест хляб.

Примерно диетично меню:

Закуска: чаша зелен чай, 1 печена филия пълнозърнест хляб с пюре от ябълки.

Обяд: филе от сьомга на скара или фурна, с гарнитура от печени зеленчуци, като патладжани, чушки, тиквички и моркови.

Следобедна закуска: чаша чай от лайка и една праскова

Вечеря: салата от пълнозърнест ориз, зелени зеленчуци, маслини, домати, настъргани моркови, печени семена, овкусена със зехтин, лимонов сок, сол и малко спирулина.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети
Един коментар по “Диета при щитовидна жлеза
  1. Емилия Иванова каза:

    Страхотно-пълнозърнест хляб! Хубаво е малко да се образовате преди да пишете. Глутенът е враг номер 1 на щитовидната жлеза!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване