7 супер съставки за диетичната салата

salata-3

Когато искаме да отслабнем, е добре да не се доверяваме сляпо на т.нар. нискокалорични и диетични храни и ястия. Винаги трябва да се замисляме върху детайлите, защото често, именно те са решаващи.

Знаем, че когато сме на диета и искаме да хапнем нещо с малко калории, салатата е сред най- подходящите варианти, особено когато сме на ресторант. Но не е така.

Особено в заведенията трябва много да внимаваме дори със салатите. За целта, трябва да четем съставките внимателно. Често съдържат сосове, дресинги, и пр., добавки, които никак не са диетични.

Когато сме вкъщи, също трябва да знаем какво ни е необходимо, за да приготвим една наистина диетична салата.

Ето кои са някои от най- ценните съставки за всяка диета за отслабване:

1. Спанак
Консумира се суров, не е необходимо никаква топлинна обработка. Спанакът съдържа много фибри, които ще ни заситят за дълъг период от време. Богат е на желязо, магнезий, фолиева киселина, витамини и пр.

salata-4

2. Червено цвекло
То е сред най- подходящите съставки за диетична салата. Зеленчукът е нискокалоричен, много богат на фибри. Добре е да го рендосаме, за по- лесна консумация. Съдържа витамини и минерали, които благоприятстват работата на метаболизма, така че да топим повече мазнини.

3. Пилешко месо
Ако искаме да добавим протеин в салата си, пилешкото е чудесен вариант. Най- добре е месото да от гърди. Важно е да не добавяме никакви сосове към салата. Най- удачният вариант за приготвяне на месото е чрез варене или печене.

4. Сьомга
Друг ценен източник на протеини. Съдържа, освен това, ценните омега- 3 мазнини. Също така, e важен източник на витамини от В групата – В2, В3, В6 и В12. Освен това, е сьомгата е богата и та витамин Д. От минералите – на магнезий и др.

5. Маково семе
Използваме го, за да поръсим вече готовата салата. Съдържа в големи количества витамини от В групата, също С и Е. Богато е и на фибри. Маковото семе отпуска нервната система, така че е много подходяща добавка за салатата на вечеря.

6. Лимонов сок
Забравяме за всякакви калорични сосове. Лимоновият сок е идеалната добавка, която ще топи мазнините. Затова, го използваме, за да овкусим салатата си.

7. Орехи
Много са подходящи за диетата на хора с наднормено тегло. Можем да ядем до 7 цели ореха дневно в рамките на здравословен режим на хранене. Идеална добавка са към салатата. Богати са на фибри, омега- 3 мазнини, серотонин. Действат засищащо. Облекчават стреса и нервите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване