5 храни, от които напълняваме, без да подозираме!

margarin

Здравословната и балансирана диета ни помага да поддържаме фигурата си и да се предпазим от качване на килограми.

Много често обаче, най- вече поради незнание, ядем храни, които причиняват покачване на теглото и трупане на мазнини по тялото.

Ще ви представим 5 храни, от които се напълнява много, без изобщо да подозираме Ако искаме да отслабнем или да се предпазим от напълняване, задължително трябва да ги избягваме:

1. Натурален сок
Много хора пият ежедневно натурален сок, без изобщо да подозират колко е вреден за здравето и фигурата им. Натуралните купешки сокове съдържат много захар и затова са висококалорични. Затова, незабавно трябва да ги изключим от диетата си.

2. Мюсли
Също съдържа много калории и рафинирана захар. Затова, не трябва да прекаляваме с него на закуска. Желателно е да го заменим с по- здравословни варианти, като овес или плод.

miusli

3. Маргарин
Също като маслото, съдържа много мазнини, които не са здравословни. Препоръчително е да се консумира умерено и да се замества със зехтин екстра върджин.

4. Плодово кисело мляко
За съжаление, колкото и да е вкусно, съдържа много захар и оцветители. Също така и голямо количество мазнини. Трябва да избираме кисело мляко, което е обезмаслено или с нисък процент масленост (не повече от 2%).

5. Протеиново блокче
Този продукт е много подходящ, след като сме тренирали. Но не е препоръчително да се яде като следобедна закуска, тъй като съдържа много въглехидрати и добавени захари.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване