Ето кои Мазни Храни можем да ядем, Без да се страхуваме от Напълняване

riba-kaltsii

Всяка храна трябва да се консумира в определена мярка. Мазнините са необходими за функционирането на нашето тяло. Но за да не развалят фигурата ни, можем да си ги набавяме от здравословни източници, от които не се пълнее.

Ето кои храни, богати на мазнини, от които не се трупат килограми:

Пълномаслено кисело мляко

На пазара има огромно разнообразие от мляко: обезмаслено, с добавен калций, и пр. Но няма нищо по- добро от натуралното и пълномаслено мляко. Благодарение на свойствата на този тип млечни продукти, се предпазваме от напълняване, също и от сърдечни проблеми.

Имайте едно наум с т.нар. диетични млека – могат да съдържат малко мазнини, но пък много захар.

Яйца

Яйцата са много здравословни, но жълтъкът е богат на мазнини. Не трябва да се притесняваме, защото не е храна, от която се напълнява, нито е опасна за здравето. Също така е богато на витамини и други вещества. Вече е научно доказано, че консумацията на яйца не засяга холестерола в кръвта.

Чист шоколад

Чистият шоколад съдържа най- малко захар и не е рафиниран. Така че, ако много ни се яде шоколад, можем да консумираме този вид. Черният шоколад, освен че съдържа много фибра, е богат на антиоксиданти и магнезий, което го прави много пълноценна храна.

Предпазва от сърдечни заболявания, полезен е за мозъка и костите.

shokolad-maska

Тлъсти риби

Богати са на омега- 3 мазнини, което ни гарантира добро функциониране на мозъка. Тази храна помага при депресия и предпазва от деменция. Освен това, е отличен източник на ценни протеини.
Варианти като сьомга или сардини са идеални. Консумирайте ги редовно.

Авокадо

Съдържа едни от най- полезните мазнини. Трябва да се освободим от идеята, че е храна, от която се напълнява. Авокадото е богато на калий, помага за понижаване на холестерола в кръвта. Благодарение на съдържанието на омега- 3 мазнини, помага на сърдечно- съдовата система.

Сирене

Една от най- мазните храни, които има, но пък е много здравословно. Сиренето е богато на калций, съдържа витамини, минерали и фосфор. Освен това е богато на протеини, които създават усещане за ситост. Помага да задоволяваме енергийните нужди на тялото, благодарение на омега- 3 и 6 мазнините. Поддържа сърдечно- съдовата система, репродуктивната, имунната и нервната.

Орехи

Едни от най- здравословните ядки. Полезни са не само за здравето ни, но и за теглото ни. Богати са на протеини, фибри, минерали и витамини, особено на витамин Е.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване