Как да запазим свалените килограми след диетата?

otslabvane-saveti-2

Спазването на диета не е най- тежкото. Най- важното, а и най- трудното, е да не си върнем обратно свалените килограми. Предлагаме ви няколко базисни съвета, които ще ви помогнат да запазите линията си:

-Стремете се към разумни резултати:
Не се опитвайте да свалите много килограми изведнъж, защото бързо ще си ги върнете обратно. Когато свалите 3-4 килограма, поддържайте баланса. Това е най- добрият начин да не си ги върнете. Ако свалите повече от 5 килограма, трябва да сте особено внимателни, за да ги запазите.

-Спирайте от време на време:
Не е необходимо да отслабвате бързо. А ако свалите много килограми наведнъж, бързо ще си ги върнете. Старайте се да отслабвате с 1 кг на седмица, не с повече.

-Не гладувайте:
Не е препоръчително да гладувате или да пропускате хранения. Гладуването е прекалено строга мярка и със сигурност няма изобщо да ви свърши работа. След като прекъснете гладуването, много по- бързо ще натрупате нови килограми, тъй като тялото ви ще иска да се запаси с мазнини и ще ги трупа повече от обикновено.

glad

-Изберете добри съюзници:
Понякога ни трябва нещо съвсем мъничко, за да постигнем желаните резултати. Например, да приемате мултивитамини като хранителна добавка, за да избегнете дефицитите.

-Движете се:
Трябва да се движите всеки ден, независимо дали ще е в спортната зала или в ежедневието. Доказано е, че хората, които редовно тренират, много трудно могат да си върнат свалените килограми.

-Яжте плодове и зеленчуци:
Свикнете да утолявате глада с нискокалорична храна, като плодове и зеленчуци. Запазете двигателните си навици и след като свърши диетата.

-Разнообразявайте храната си:
Не изключвайте напълно нито една храна – дори захарта и мазнините. Не сатанизирайте нито един продукт, тайната е в количеството, което приемаме и колко често го приемаме.

-Позволявайте си от време на време нещо любимо:
Диетите, които забраняват и ограничават, са опасни с това, че могат да отключат хранително разстройство. Затова, от време на време, в малки количества, можете да си позволите да хапнете някой десерт.

-Научете се да се храните:
Диетата не е само избор на храна. Също трябва да се научим да ядем подходящото количество. Научете се да се храните бавно и наистина да се наслаждавате на храната.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване