4 неподозирани помощници в топенето на мазнините

otslabvane-20

Когато искаме да влезем във форма, обикновено търсим най- бързите и ефикасни решения за отслабване. Но винаги трябва да внимаваме с храната, да избираме такава, която е полезна и за здравето, и за външността ни.

Когато говорим за храни, които активират метаболизма и топят по- бързо мазнините, се сещаме, на първо място, за плодовете и зеленчуците. Но сред има някои, които са доста по- ефективни от другите. Много често обаче, и съвсем незаслужено, те остават по- настрани от вниманието на експертите.

Днес ще ви разкажем за 4 от тях:

Кестени
С ниско съдържание на мазнини, но са богати на нишесте и витамин С. Ако редовно ядем кестени, ще имаме повече енергия, заради нишестето. Това означава, че ще сме по- активни и ще можем да изгорим повече мазнини.

mandarini

Мандарини
На пръв поглед доста приличат на портокалите, но всъщност са с много по- добри качества. Богати са на витамин С и В, също на калций, магнезий, цинк и калий. Има страхотно въздействие върху кожата, като я хидратира по- добре и й предава повече блясък. Витамин С е много важен за топенето на мазнините, тъй като стимулира производството на Л- карнитин – вещество, което ускорява метаболизма и улеснява отслабването.

Тиква
100 грама варена тиква съдържа едва 28 калории. Богата е на сложни въглехидрати, които поддържат стабилни нивата на кръвната захар. А комбинацията от бета- каротени, витамини С, Е и В подобряват работата на метаболизма. Най- добрият начин за приготвяне на тиквата, така че да запази свойствата си, е да се изпече.

Нар
Изключително полезен плод заради силното си антиоксидантно действие. Съдържа фолиева киселина, витамини, фибри и е изключително нискокалоричен. Помага в процеса на отслабване, тъй като намалява натрупването на мазнини в тялото. Препоръчително е нарът да се консумира със семките.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване