3 супи за пречистваща диета

dieta-supa-2

За да функционира правилно тялото, трябва да му се прави пречистване от време на време. Има различни методи, които могат да се използват, за да се пречистят токсините от тялото и органите да се разтоварят.

Пречистването може да се прави преди да започнем диета за отслабване, след преяждане или профилактично. Също така, се препоръчва и при различни заболявания.

Ползи от пречистването със супа
Супите са идеално ястие за целта. Чрез тях подобряваме работата на цялото тяло – черен дроб, бъбреци, черва, бели дробове, кръвоносна система и пр. Тъй като са богати на фибри, ни засищат, помагат за контрола на кръвната захар, балансират теглото.

Как се прави
Продължителността на пречистването със супа е от 1 до 3 дни. Супите се приготвят с пресни и разнообразни продукти. Освен че ни зареждат с енергия, те ни хидратират, тъй като съдържат вода.

Ето три рецепти за пречистващи супи:

1. Супа от броколи
Съставки: 400 грама броколи, 3 стръка целина, 1 лук, 200 грама спанак или зеле, 2 моркова, 400 грама зеленчуков бульон, морска сол, лимонов сок, зехтин.
Начин на приготвяне: Сипва се малко зехтин на дъното на тенджерата и се включва котлона. След това се добавят целината, лука и броколито и се готви 5 минути. След това се добавя бульона и се слага супата да се вари. Трябва да ври на бавен огън 5 минути.

2. Супа с джинджифил
Съставки: 1 кг моркови, 2 глави лук, 6 чаши костен бульон или зеленчуков, 3 лъжици настърган джинджифил, 3 скилидки чесън, 1 чаша кокосово мляко (по желание), морска сол, черен пипер, зехтин
Начин на приготвяне: Първо слагаме в касеролата морковите, джинджифила, бульона и чесъна. Слагаме да се вари. След като заври, оставяме на бавен огън. В тиган запържваме леко лука със зехтина. Накрая подправяме и разбъркваме добре.

3. Супа от червена леща
Съставки: ½ чаша накисната червена леща, 1 глава лук, 2 моркова, 4 ½ костен или зеленчуков бульон, джинджифил, подправки по желание.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване