10 храни, които топят мазнините, за диетата за отслабване

otslabvane-5

Омръзнали са ви строгите диети, които ви карат да гладувате?

В такъв случай, доверете се на свойствата на храните, които природата предлага. Едва ли предполагате колко храни могат да ви помогнат за отслабването, само като ги ядете. Те имат свойства, които улесняват топенето на мазнините или ускоряват метаболизма.

Разбира се, това не означава, че трябва да ядете само тези храни. Но те могат да внесат едно разнообразие в менюто ви. Ето кои са те:

1. Яйца. Една от основните храни, които топят мазнините, макар и да не ви се вярва. Те са полезен източник на протеини. Добре е да ги включвате по- често в сутрешната си закуска. Помнете, че не трябва да ядете повече от две яйца на ден. Може да ядете само белтъците, ако не искате да консумирате мазнини, макар че не е задължително.
2. Целина. Намалява мазнините в организма и осигурява високо съдържание на вода и фибри, които позволяват бързото храносмилане на храните. Целината е сред най- полезните храни, които топят мазнините, защото тялото изисква повече калории от получените, за да я смели.
3. Пикантна храна. Тези храни са богати на антиоксиданти и витамин С. Веществото капсаицин, което съдържат пикантните храни, разтваря мазнините, натрупани по тялото. Не е необходимо да са прекалено люти. Може да ги добавяте към ястията, но без да ги прави прекалено люти.
4. Зелен чай. Сред най- мощните средства за топене на мазнините. Можете да пиете до 3 чаши на ден. Има антиоксидантно действие, чрез което пречиства организма и ускорява метаболизма. Ако вкусът ви е много горчив, може да добавяте зеления чай към шейковете си.

otslabvane-taliia
5. Кисело мляко. За да ви помогне в отслабването, трябва да е с нисък процент масленост, да не съдържа добавена захар, оцветители и пр. Но не е толкова лесно да се избере подходящия вариант, като се има предвид изобилието, което предлага пазара.
6. Риба. Това е сред най- подходящите храни за топене на мазнините. Особено следните видове: риба тон, сьомга, пъстърва, аншоа, сардини. Тези видове риба ускоряват метаболизма и са богати на ценните омега- 3 мазнини. Помагат за изчистването на вените и артериите от натрупаните мазнини.
7. Соево мляко. Протеините в соевото мляко са много ефективни за топенето на мазнините. Засищат, осигуряват калций и витамини. Можете да използвате соевото мляко за приготвянето на диетични шейкове.
8. Пълнозърнести култури. Повечето хора консумират бял ориз или паста. Но по- здравословните и полезни за отслабването варианти са: пълнозърнест или див ориз, царевица, пълнозърнесто жито. Пълнозърнестите варианти на тези култури карат тялото да изразходва повече енергия, за да ги обработва, отколкото получава от тях. Избягвайте рафинираните им варианти.
9. Плодове. Богати са на антиоксиданти и витамин С. Съдържат много вода и фибри. Ето кои са най- полезните за отслабването плодове: ябълки, круши, цитруси (портокал, грейпфрут, мандарини, киви, ананас, банани), диня, пъпеш, папая.
10. Зеленолистни зеленчуци. Много богати на фибри и супер ниско калорични. Засищат за дълго време. Съдържат ценни витамини и минерали. Тук спанак марули, спанак, зеле, броколи и пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване