Уикенд диета

dieta-yo-yo-efekt

Минимално време, максимална ефективност. Това е най- характерното за уикенд диетите за отслабване. Освен да отслабнем, тази диета ни помага да елиминираме токсините и да активираме тялото си, като следваме малки, но вкусни менюта. Няма как да ни стане скучно и монотонно, защото продължава само 3 дни: от петък до неделя.

Знаем, че отслабването на трябва да се ограничава само с намаляване на калориите. Оттук важността да комбинираме диетата с практикуването на физически упражнения, за да се чувстваме по- добре и да намалим напрежението, покрай отслабването. Физическите упражнения, дори само по 30 минути на ден, засилват мускулния тонус и стягат определени зони на тялото.

Причината да изберем тези дни: от петък следобед до неделя, е, че тогава сме по- спокойни. Важно е да започнем диетата в момент, в който се чувстваме добре.

dieta-hranite

МЕНЮ ЗА ПЕТЪК

Следобедна закуска: шейк от морков, ябълка, портокал, червено цвекло и целина. Шейкът е засищащ, пречиства и снабдява организма с каротеноиди и витамин С.

Вечеря: Зелена салата (ябълка, горски плодове като боровинки, малини или къпини, слънчогледови семки, тиквени семки и марули. Можете да овкусите със зехтин и лимон). 1 печена филия пълнозърнест хляб с парче сирене. Друг вариант за вечеря е кисело мляко с плод и малко мюсли. 1 печена пълнозърнеста филия с краставица, варено яйце и домат.

СЪБОТА

Не пропускайте сутрешната закуска. Така ще балансирате енергията си от сутринта. Пийте обилно количество вода, разходете се за половин час сутрин и следобед.

Сутрешна закуска: плодова салата (ябълка, нектарина, круша, киви, портокал или грейпфрут), 1 обезмаслено кисело мляко, 1 печена филия с мед.

Втора закуска и следобедна закуска: зелен чай или чай от хвощ.

За обяд: зеленчуци на пара. Печена риба тон.

Вечеря: зеленчуков бульон. Салата от спанак.

НЕДЕЛЯ

Сутрешна закуска: чай от мента. 1 филия пълнозърнест хляб, 1 домат, салата от маруля. 1 порция пилешки гърди.

Втора закуска: сок от киви и круша

Обяд: фиде със зеленчуци. 2 резена ананас.

Следобедна закуска: обезмаслено кисело мляко с няколко пълнозърнести бисквити

Вечеря: супа от зеле и лук, мисо. Тортиля с грах. 1 печена филия. 1 печена круша

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване