Остра диета

00000169Острата диета се явява непривична за мнозина и до известна степен екзотична, защото тя се основава на консумирането на значителен брой червени люти чушки. Много хора веднага ще се намръщят четейки това, но тази диета е много ефективна и това изглежда странно само на онези, които за първи път ще се срещнат с нея.

Острата диета е измислена  в Тайван, защото това е мястото, където местните учени са установили, че лютите червени пиперки са богати на веществото капсаицин, което забавя растежа на мастните клетки.

Това означава, че в резултат  на храненето с люти чушки в човешкото тяло се ускорява обмяната на веществата и започва естествен процес на изгаряне на мастните клетки, което води до сваляне на нежеланото тегло.

Задължително за Острата диета е ежедневното използване на определен набор от продукти, която са както следва:

Варени пилешки гърди – 250 гр;
Варено яйце – 1 брой на всеки два дена;
Зеленчуци – неограничено количество;
Плодове – 500 грама;
Нискомаслено мляко или кисело мляко – 2 чаши;
Мед – 10 грама;
Ръжен хляб – 50 грама;
Червен пипер – 1 чаена лъжичка;
Минерална вода, кафе и чай в неограничени количества.

Всичките тези продукти се разпределят на три основни хранения – закуска, обяд и вечеря и две спомагателни едно в 10.00 и друго между 16.00 и 17.00 часа. Ястията трабва да се консумират с много люто, поне по 70 грама люти чушки или на ден. Диетата продължава една седмица.

hotttttМежду другото, лютия червен пипер може да се използва и като подправка. Главното условие на диетата е само използването на тези продукти, които по някакъв начин трябва да включите в дневния си хранителен режим.

Запомнете, че не трябва тази диета да се повтаря повече от 1-2 пъти на месец. В противен случай, може да предизвика появата на заболявания на стомашно-чревния тракт, тъй като прекомерна употреба на пипер създава огромна тежест на стомаха и дванадесетопръстника.

Също така е важно да запомните, че пикантната диета е най-агресивният метод за бърза загуба на тегло. Това означава, че преди да започнете да отслабвате с нея, трябва да се консултирате с личния лекар, тъй като тя е абсолютно противопоказана при заболявания като диабет, язва, гастрит и панкреатит.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване