Консумирайте храните в суров вид, за да свалите излишните килограми

диетаСуровата храна съдържа естествени ензими, както и различни хранителни вещества, помагащи на организма да бъде в идеално състояние, както и да отслабне. Суровоядството възниква още през 1800 година, защото тогава лекарят Максимилиан Бенер стига до извода, че може да излекува жълтеницата с редовната употреба на сурови ябълки. Диетата със сурови храни трябва да включва ядки, пресни плодове, зеленчуци, горски плодове, семена, както и билки, но пресни, не сушени.

Привържениците на тази диета твърдят, че преработването на храната – варене, пържене, консервиране, убива витамините, които се съдържат в нея. Можете да използвате студено пресован зехтин, зърнени храни, сурово кокосово масло. Пийте и билков чай, и изцедени сокове от зеленчуци или плодове.

Освен преработените храни забранени са захарта, брашното, солта, кофеина.

Ако спазвате правилата на диетата отслабването е гарантирано. Това е така, защото суровите храни са бедни на калории, за разлика от термично обработените и другите високо калорични ястия. За половин година ще отслабнете най – малко сдиета шест килограма – в зависимост от теглото ви. Почти всички зеленчуци могат да се ядат в суров вид, но има и такива, които ще се наложи да избягвате – например картофите, тиквичките и т.н.

Диетата няма да ви лиши и от протеин, тъй като зелените зеленчуци, бобовите храни, ядките, семената, зърнените храни имат достатъчно от тази съставка в себе си.

Със солта както всички знаете не трябва да се прекалява – допустимо е да консумирате по 2 грама на ден.

Въглехидрати можете да консумирате в умерени количества.

Фибри – пълнозърнестите храни, граха, плодовете, зеленчуците съдържат фибри, които помагат на храносмилането, както и да усещате ситост.

Дневната доза на калия, койот трябва да приемате е 4 грама – от него има най – много в бананите.
Калций – има в млякото, сусамените семена, сиренето, пшеницата, руколата, кълновете, зелето и т.н. Приемайте около 10 грама калций дневно.

Не забравяйте също за витамин Б 12 и витамин Д.

Примерно меню:

Закуска: мюсли с парченца пресни плодове и мляко
Втора закуска: ягодов шейк
Обяд: зеленчукова салата – в нея сложете джинджифил, рукола, портокалов винегрет, изяжте един изсушен банан и кракери, направени от овесени ядки
Следобедна закуска: сурови ядки – лешници, бадеми, кашу, стафиди
Вечеря: зелева салата, гуакамоле и за десерт – бадемови бисквитки.

Как да започнем диета със сурови храни. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване