Защо е толкова спорна диетата 5:2

Диетата 5:2 е много популярна във Великобритания, но вече превзема и Холивуд. Звезди като Дженифър Анистън и Гуинет Полтроу също изпробваха този метод за отслабване.

5 2

Диетата за отслабване се състои в редуване на периоди на гладуване, с прием на 500 калории за жените и 600 при мъжете, с периоди, в които се яде каквото искате – 2000 калории на ден. Защитниците на диетата обещават бързи резултати за няколко седмици. Освен че ще отслабнете, с тази диета ще подобрите нивата на хормона на растежа, който се свързва с появата на някои от най- тежките болести, като рак.

Диетата 5:2 е бърз метод на отслабване, чрез който можете да свалите килограми без тежки рестрикции, поне през 5 дни в седмицата. Но тази модерна диета предизвика война между диетолози и лекари на Острова. Сред известните защитници на диетата са Дженифър Анистън, Гуинет Полтроу и Дженифър Лопес , които смятат, че е много здравословна и удължава живота, както и че предпазва от болести като рак, диабет и алцхаймер. Намаляването на хормона на растежа, свързан с растежа на клетките, би могло да забави разпространението на болестите, макар и още да не е доказано.

Диетолозите защитават диетата 5:2

Британските диетолози смятат, че въпросният хормон на растежа е много полезен за здравето. Според специалистите,5 2 1 прилагането за кратко на диетата, е много полезно за организма. Диетата се прилага през няколко месеца. Редуват се 5 дни ядене, на това което обичате, с 2 дни гладуване – не трябва да са последователни. В „гладните дни“ жените могат да приемат по 500 калории, а мъжете – по 600.

Журналистът от ВВС   се подложи на диетата за повече от месец, за да направи документален филм. Той разказва, че успял да отслабне с близо 6,5 кг и стопил 25% от мазнината в тялото си. Изглежда, че резултатите са обещаващи. Мосли подобрил тялото си, но признава, че имало и неща, които не са точно така, както се обещават.

Лекарите са срещу диетата 5:2

Лекарите са твърди против бързите диети. Съветват да се храним здравословно и да спортуваме. Британска лекарска асоциация стига до извода, че тази диета може да причини хипогликемия, храносмилателни проблеми и запек. По- страшното обаче е, че може да доведе до хранителни разстройства като анорексия и булимия. Манията за отслабване, заедно с периодите на глад, може да предизвика тревожност и да доведе до неправилно хранене и в останалите дни.

Журналистът  споделя, че дните на гладуване се чувствал зле, без енергия и бил в лошо настроение. Тези състояние могат да навредят на отношенията ви с останалите хора, дори с най- близките.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване